Magic Mouse 2 onderkant

Magic Mouse 2 heeft ander geluid en automatische Bluetooth-koppeling

Apple-ontwerpers waren maanden bezig om te zorgen dat de Magic Mouse 2 precies het gewenste schuifgeluid geeft op een bureau. Ook kun je de Magic-accessoires nu automatisch koppelen via Bluetooth.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Magic Mouse Trackpad en KeyboardDe gisteren aangekondigde Magic Mouse 2 moet op z’n rug liggen om te worden opgeladen. Je kunt de muis dan een tijdlang niet gebruiken. Volgens Apple hoeft dat geen probleem te zijn: binnen twee minuten is de muis alweer voldoende opgeladen om verder te werken. Maar er is nog veel meer te vertellen over de Magic Mouse 2: Apple heeft gekozen voor een nieuw koppelingsproces voor Bluetooth. En hij klinkt heel anders.

Magic Mouse onderkant

Het geluidje van de Magic Mouse

Als je met een muis over het bureau beweegt hoor je een schuifgeluidje. Dat moest bij de Magic Mouse 2 precies goed klinken. Vandaar dat ontwerpers bij Apple maanden bezig zijn geweest om precies het juiste schuifgeluid te creëren.

John Ternes, werkzaam in het Input Design Lab, vertelde in een interview:

They all make a noise — the question is getting a noise we like. It sounded… not right.

Apple geeft in het interview meer achtergrondinformatie over het ontwerpproces van nieuwe Apple-producten. Daarin worden ook de nieuwe iMacs, het Magic Keyboard en de Magic Trackpad 2 besproken.

Al deze producten zijn per direct te koop.

Magic Mouse 2: lichter en steviger

De Magic Mouse 2 is aan de buitenkant nauwelijks veranderd. Binnenin zijn de componenten sterk verbeterd: er zit een oplaadbare batterij in en de constructie is zodanig gemaakt, dat er precies het juiste geluidje klinkt, wanneer je met de muis over de tafel beweegt.

Magic Mouse 2 met Lightning-kabel

Hiervoor moesten wel de onderkant en de gewichtsverdeling van de muis worden aangepast. Apple heeft in het lab machines staan, die de wrijving van een muis op verschillende oppervlakken kan meten. Ook hebben ze machines, waarmee exact is na te gaan waar het geluid vandaan komt. De polyethyleen voetjes van de muis werden aangepast, zodat ze minder contact maken met de tafel, als je de muis beweegt.

De nieuwe Magic Mouse 2 heeft volgens Apple een lichtere en tegelijk steviger constructie. Ook glijdt de muis makkelijker over de tafel, dankzij het werk van Apple’s Input Design Lab. Er zitten minder bewegende delen in de muis: zo is er geen batterijklepje meer om de batterijen te vervangen. Eén ding ontbreekt nog wel: de muis kan Multi-Touch herkennen, maar heeft nog geen Force Touch.

Bij het Magic Keyboard werd met hetzelfde oog voor detail gewerkt aan verbeteringen. Eén van de prototypes had grotere toetsen, maar dat bleek niet te bevallen. Het team slaagde erin om het toetsenbord 13 procent kleiner te maken, terwijl de toetsen hetzelfde zijn gebleven. De toetsen zijn voorzien van Apple’s nieuwe San Francisco-lettertype en werken met een schaarmechanisme. Voor Force Touch zul je de nieuwe Magic Trackpad 2 moeten hebben, die ook via een Lightning-kabel op te laden is.

Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 en Magic Keyboard

Nieuwe Bluetooth-koppeling voor Magic-accessoires

De nieuwe Magic-accessoires werken met Bluetooth 4.0 en moeten op een andere manier worden gekoppeld. Voorheen moest je in de Systeemvoorkeuren van OS X zijn, scannen naar aanwezige Bluetooth-accessoires en het gewenste accessoire koppelen met je computer.

Bij de Magic Mouse 2, Magic Keyboard en Magic Trackpad 2 gaat dat anders: ze worden automatisch gekoppeld met je Mac, zodra je ze aansluit met een Lightning-kabel. Je hoeft dus zelf niets meer te doen. En omdat de nieuwe accessoires van Bluetooth 2.0 naar Bluetooth 4.0 zijn overgestapt, kunnen ze zelf hun energieverbruik beheren. Als je ze niet gebruikt, schakelen ze uit zodat de batterijduur wordt verlengd.

Heb je een oudere Mac die niet met Bluetooth 4.0 werkt, dan kun je de Magic Trackpad 2 ook met de Lightning-kabel aansluiten. De trackpad werkt namelijk ook als Bluetooth is uitgeschakeld. Bij de Magic Mouse 2 kan dit uiteraard niet, omdat het oplaadpunt aan de onderkant zit.

Prijzige accessoires

Het Magic Keyboard is verkrijgbaar voor €119 in de Apple Store. Voor het Magic Trackpad 2 betaal je €149 en voor de nieuwe Magic Mouse ben je €89 kwijt. Het gaat hier om de Nederlandse prijzen.

Direct bestellen in de online Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2015, 17:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen magic keyboard, magic mouse, magic trackpad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.