Nederlandse applicatie Thermometer toont de temperatuur ter plekke

Thermometer is een nieuwe iPhone-applicatie van een Nederlandse ontwikkelaar. De applicatie toont de actuele temperatuur op je huidige locatie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

thermometerDe Nederlandse ontwikkelaar Nicolas Koenig heeft z’n eerste applicatie in de App Store staan. Het gaat om Thermometer, een applicatie waarmee je de huidige temperatuur op je locatie kunt bepalen. De applicatie is simpel van opzet: na het opstarten bepaalt Thermometer je huidige locatie. Vervolgens krijg je een afbeelding van een thermometer te zien, die niet erg gedetailleerd is. Gelukkig staat naast de afbeelding de exacte temperatuur ter plaatse. Nicolas geeft aan, dat hij de opzet van zijn eerste applicatie zo eenvoudig mogelijk heeft gehouden. De instellingen zijn dan ook beperkt: je kunt aangeven of je de locatie (stad) wel of niet wilt zien en je kunt tussen graden Celsius en Fahrenheit schakelen.


Volgens de weersapplicatie van de iPhone is het 18 graden Celsius in Amsterdam, volgens Thermometer is het 17 graden, dus dat scheelt niet zoveel.

Nicolas zegt in een toelichting:

De enige informatie die getoond wordt, is de temperatuur en de locatie. Het was eenvoudig geweest om meer details te laten zien, zoals bijv. luchtvochtigheid en windkracht. De reden om dat niet te doen, is dat het een thermometer moest blijven, niets meer, niets minder.

Je kunt alleen de temperatuur op je huidige locatie opvragen, niet de weersverwachting, de temperatuur ‘s nachts of de temperatuur in andere steden ter wereld.

Hoewel ik elke poging van nieuwe iPhone-ontwikkelaars toejuich, heb ik toch wel mijn bedenkingen bij deze applicatie. Met de huidige functionaliteit heeft Thermometer eigenlijk niets extra’s te bieden ten opzichte van de standaard meegeleverde weersapplicatie. Mensen zullen daarom wel tweemaal nadenken om nog een extra applicatie te installeren, die precies hetzelfde kan (of eigenlijk nog iets minder, want je kunt in Thermometer geen extra steden toevoegen), laat staan dat ze ook nog bereid zijn om €0,79 uit te trekken voor redundante informatie. Wat mij betreft had de ontwikkelaar zijn eerste applicatie beter gratis kunnen weggeven. Er zijn al zoveel applicaties van €0,79 die om de gunst van de klant dingen en Thermometer biedt net te weinig om de prijs te rechtvaardigen.

Verder is het zo, dat het opvragen van de temperatuur langer duurt dan via de applicatie Weer (3 seconden). Omdat je bij Thermometer eerst naar een splashscreen moet kijken en een locatie-popup moet wegklikken doet deze applicatie er ongeveer tweemaal zo lang over om te laten zien hoe warm het is.

De link naar de website van de ontwikkelaar en de iTunes-installatielink zijn verwijderd.

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.