Nieuwe flitspaal-applicatie voor de iPhone: Flitspalen

Flitspalen is een nieuwe applicatie voor de iPhone waarmee je op tijd flitspalen ziet staan. Je krijgt een waarschuwing en kunt in een lijstje opzoeken waar de mobiele snelheidscontroles staan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

flitspalen iphoneOntwikkelaar Martijn Gun heeft een nieuwe applicatie voor de iPhone uitgebracht waarmee je onderweg snelheidsboetes kunt voorkomen. De applicatie heet simpelweg Flitspalen, maar in de Amerikaanse App Store zul je naar de applicatie Speedcams moeten zoeken. De applicatie geeft een melding als er een flitspaal in de buurt is, maar waarschuwt ook bij mobiele radarcontroles. In de database staan meer dan 2.500 flitspalen in de Benelux.
Nader je een flitspaal dan krijg je een zichtbaar en/of hoorbaar signaal dat je op je snelheid moet letten.

flitspalen iphoneDe afstand tot de flitspaal is instelbaar op 300, 500 of 1000 meter. Ook kun je in de instellingen aangeven of je al dan niet een geluidssignaal wilt horen. Wat de radarcontroles betreft zul je zelf moeten opletten: je krijgt een lijstje te zien van hectometerpaaltjes waar de mobiele snelheidscontroles staan, maar krijgt geen waarschuwing. Wat ook niet kan is zelf een mobiele snelheidscontrole doorgeven, zoals bij de eerder besproken applicatie Radar Radar wel kan. Andere applicaties in de App Store waarmee je flitspalen kunt vinden zijn aSmart HUD en File Info.

Grappig is dat de omschrijving in de App Store van Flitspalen voor bijna de helft bestaat uit een disclaimer waarin de ontwikkelaar niet garandeert dat je voortaan vrij van bekeuringen over de snelweg kunt razen. Flitspalen bevat geen overzichtskaartje. Een ander aandachtspunt is dat de applicatie actief moet zijn om tijdens het autorijden waarschuwingen te ontvangen. Tussendoor je e-mail checken en internetten is er dus niet bij.

Installeren: Flitspalen (€0,79)

Hebben? De ontwikkelaar geeft twee promocodes voor de Amerikaanse App Store:
LLMLJA3RPNK6
N9WEMXH9AXXL

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:14
Categorieën Navigatie, Reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.