Apps voor de feestdagen in App Store, iTunes Connect gesloten van 23 tot 29 december

Apple heeft binnen de App Store een speciale sectie geïntroduceerd voor apps en games die in het teken staan van de feestdagen. iTunes Connect is van 23 tot en met 28 december onbeschikbaar vanwege de jaarlijkse kerstsluiting.

Applicaties en games voor de feestdagenApple heeft binnen de App Store een speciale sectie (iTunes-link) geïntroduceerd voor applicaties en games die in het teken staan van de feestdagen. Het zijn er momenteel nog niet zo veel, maar de lijst zal ongetwijfeld snel worden aangevuld.


Zo is er een categorie boekenapplicaties met verhalen over ‘The Grinch‘ (€2,99) of ‘A Christmas Carol‘ (€3,99). Ook het verhaal over ‘Rudolph the Red-Nosed Reindeer‘ (€2,39) ontbreekt uiteraard niet. In de categorie games vind je de nieuwe Angry Birds Seasons terug, evenals een tweetal kerst- en wintersudoku’s. Hoewel de meeste applicaties in het teken van kerst staan, zijn er ook enkele applicaties te vinden voor het joodse feest Chanoeka (engels: Hannukah).

iTunes Connect shutdownAfgelopen nacht kondigde Apple ook aan dat iTunes Connect tijdens de feestdagen gesloten zal zijn. De dienst, waarmee ontwikkelaars applicaties voor de App Store indienen en wijzigingen aanbrengen, is van donderdag 23 tot en met dinsdag 28 december niet beschikbaar; toegang wordt weer hervat op woensdag 29 december. Apple waarschuwt ontwikkelaars met klem om geen prijsveranderingen of lanceringsdata in te plannen gedurende de sluiting, omdat die niet in de App Store doorgevoerd worden en erin resulteren dat de applicatie niet meer verkrijgbaar is.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.