Nieuwe iPhone-apps: Luminair, gLauncher, Launcher en CellSpin

Drie nieuwe applicaties voor de iPhone: Luminair voor het bedienen van je lichtinstallatie, gLauncher en Launcher voor het starten van programma's en CellSpin voor mobiel bloggen en als memorecorder.

luminairBen je verantwoordelijk voor de belichting in een theater of muziekcentrum, dan maak je wellicht gebruik van Digital Multiplex (DMX). Ontwikkelaar SyntheFX heeft Luminair ontwikkeld, een applicatie waarmee je je DMX-verlichting via een Wi-Fi-netwerk kunt bedienen. Luminair gebruikt het Art-Net protocol van Artistic License voor de besturing over Wi-Fi. Je kunt via de iPhone of iPod touch communiceren met andere hardware en software via het netwerk. De applicatie kost wel geld: Luminair is voor €79,99 te koop in de App Store.


launcherVia Cydia zijn vanaf nu twee nieuwe launchers beschikbaar: gLauncher 1.0 en Launcher 1.0. Beide laten een lijstje laten zien van applicaties die op je iPhone zijn geïnstalleerd. Da’s handig als je liever niet door tien pagina’s met iconen bladert. gLauncher toont bij elke applicatie een klein icoon, de titel van de applicatie en het bijbehorende plist-bestand. Geef een tik op de titel en de betreffende applicatie wordt gestart. Launcher laat alleen het applicatie-icoon en de titel zien, maar werkt verder hetzelfde. Te installeren via Cydia en de BigBoss-source.

CellSpinCellSpin is een gratis applicatie waarmee je onderweg kunt bloggen, foto’s, audio en tekst kun uploaden vanaf je iPhone naar populaire sites als MySpace, Facebook, Google Blogger, Flickr, Picasa, Live Journal, Live Spaces, WordPress, Typepad, Twitter, Pownce en eBay. Je kunt gesproken berichtjes uploaden, maar ook foto’s of geschreven berichten. Je kunt CellSpin zelfs als voicememo-applicatie gebruiken en dat scheelt weer de aanschaf van een losse (vaak betaalde) applicatie. “Word een on-the-scene journalist!”, zeggen de makers.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.