iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

iPhone App Store nu live

De App Store van Apple is zojuist live gegaan. In de shop zijn enkele honderden applicaties te vinden waarvan een groot deel gratis. Wel blijkt de App Store op de iPhone nogal gevoelig voor crashen.

iTunes App StoreVandaag ging rond 12:00 uur Nederlandse tijd Apple’s App Store online. De applicatie op de iPhone heeft nog wel wat stabiliteitsproblemen: in vijf minuten crashte de applicatie minstens vijfmaal. Dat zou aan de massale toestroom van klanten kunnen liggen, maar omdat nog maar weinig mensen toestellen met iPhone-firmware 2.0 hebben lijkt ons dat sterk. In de applicatie vind je bovenin drie knoppen (Nieuw, What’s Hot en Categorieën). Onderin het scherm vind je net als in de iPod-applicatie van de iPhone vijf knoppen: Aanbevolen, Genres, Top 25, Zoek en Updates.


Zie je een interessante applicatie dan druk je op de knop GRATIS (bij gratis applicaties) of op de knop met de prijs in euro’s, die naast betaalde applicaties is aangegeven. De knop verandert daarna in een groene knop Installeren. Heb je je iPhone gesynchroniseerd met iTunes en daarbij ook al een iTunes-account aangemakt, dan verschijnt er meteen een pop-up met je gebruikersnaam, waarin je alleen nog (eenmalig) je wachtwoord hoeft in te vullen om het betreffende product te kopen.

Heb je ervoor gekozen om een bepaalde applicatie te installeren dan sluit App Store en ga je naar het startscherm terug, waar de applicatie als nieuw icoon verschijnt. Daaronder staat de tekst ‘Laden…’ die na een paar seconden verandert in ‘Installeren’. Je kunt de applicatie pas gebruiken wanneer het downloaden (dat zo te zien op de achtergrond plaatvindt) is afgerond. Op de pagina Updates kun je niet zien welke applicaties je hebt geïnstalleerd. Hier verschijnt alleen een mededeling als er updates van bepaalde programma’s zijn. Bij de programma’s zelf is de prijs- en installatieknop na het installeren wel gedeactiveerd: er staat dan een grijze knop met de tekst ‘Geïnstalleerd’.

Gebruikers kunnen de applicaties ook voorzien van een recensie en een waardering. Je kunt op de iPhone je recensie schrijven. Ook kun je interessante applicaties doorsturen naar vinden: er wordt dan een e-mail met een URL verstuurd.

Hieronder zie je een aantal screenshots.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 101 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.