Review: Super Monkey Ball voor de iPhone (App Store)

SEGA heeft Super Monkey Ball bij de lancering van de iTunes App Store meteen beschikbar gesteld. Wij probeerden de game uit en schrijven in deze review over onze eerste ervaringen.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

img_00073Eén van de meest aansprekende games in de App Store is Super Monkey Ball. Veel mensen zullen Super Monkey Ball al op een gameconsole hebben gespeeld, maar de iPhone-versie voegt er toch een nieuwe dimensie aan toe: je bedient de game door het kantelen van de iPhone. Wij kochten de game meteen toen de App Store opende, gingen ermee spelen en schrijven in deze review over onze eerste ervaringen.

Eerst iets over het kopen van games in de App Store. Je kunt games en andere applicaties die je in de App Store hebt gekocht op meerdere iPhones installeren, op voorwaarde dat ze hetzelfde iTunes-account gebruiken. Ontwikkelaars zijn daar niet blij mee, omdat het sjoemelen met accounts in de hand werkt. Bij Super Monkey Ball is dat niet nodig: de game is zo leuk dat het de €7,99 dubbel en dwars waard is.

img_0019

Je installeert Super Monkey Ball op de gebruikelijke manier: klik op de prijsknop naast Super Monkey Ball in de App Store, klik op Installeren en wacht tot de game is geïnstalleerd. Bij het opstarten kun je het spelfiguurtje, het parcours en de gewenste moeilijkheidgraad kiezen. Aan het begin van het spel zijn er vier spelfiguren, één wereld (Monkey Island) en één moeilijkheidsgraad (Easy) beschikbaar. De rest is aanvankelijk nog geblokkeerd.

img_00181

In Super Monkey Ball moet je een aap in een doorzichtige kogel over een parcours rollen. In zo kort mogelijke tijd probeer je naar de finish te komen terwijl je met de kogel alle bananen probeert te raken, hetgeen extra punten oplevert. Naarmate je verder komt in het spel worden de parcoursen moeilijker, heb je meer kans dat je van de balk afrolt of niet genoeg tijd hebt om alle bananen te verzamelen.

img_00171

De regels van Super Monkey Ball zijn makkelijk, maar de bediening op de iPhone stelt je wel voor wat uitdagingen. Je bent geneigd om de iPhone rechtop te houden maar moet in plaats daarvan voorovergebogen zitten over een zo plat mogelijk scherm. De graphics op de achtergrond zijn soms wat ruw getekend maar op de voorgrond zijn ze echt fantastisch. Net als bij de console-uitvoering draai je bij elke ronde eerst rondom het speelveld, daarna sta je klaar om het parcours af te lopen. Er zijn vijf werelden, waarvan er aanvankelijk maar één is unlocked.

img_00161

In de instellingen kun je alleen het muziekvolume en het volume van de geluidseffecten instellen. Er is ook een Practice-onderdeel waarmee je zonder punten te verdienen kunt oefenen. Wil je even snel een spelletje tussendoor doen dan is er ook een optie Instant Play waarmee je op elk moment het spel kunt pauzeren door op de klok te tikken. Wat de spelbediening betreft: er is tijdens het spelen geen andere interactie mogelijk dan het kantelen van het scherm. Pinchen, tikken of sliden met je vinger heeft geen effect. Voor het bedienen van de menu’s moet je wel op knoppen klikken.

img_0013

Conclusie

Het is natuurlijk niet voor niets dat we Monkey Ball meteen hebben gekocht na het openen van de App Store. Het spel is echt een aanrader: mooie graphics, goede gameplay en je hebt er net zoveel lol aan als op PSP of Wii. De bediening is even wennen, maar na verloop van tijd prima te doen. We hebben nog maar een paar games uit de App Store uitgeprobeerd, maar Super Monkey Ball is nu al onze favoriete game.

img_00122

Info

Ontwikkelaar: SEGA
Game: Super Monkey Ball 1.0
Te koop via: App Store
Prijs: €7,99

img_0011

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2015, 23:08
Categorie Games
Onderwerpen app store, super monkey ball

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.