App Store start met 500 applicaties, 25% is gratis

Bij de start van de App Store zullen ongeveer 500 applicaties beschikbaar zijn, zegt Steve Jobs. Hij spreekt over de grootste lancering in zijn carrière.

App StoreOver een paar uur gaat de App Store van Apple open waarmee we extra applicaties op iPhones met de nieuwe firmware 2.0 kunnen installeren. Tegenover USA Today heeft Steve Jobs bevestigd dat er “meer dan 500” applicaties tijdens de lancering aanwezig zullen zijn. Daarvan zijn 25% gratis en 90% van de betaalde applicaties kosten $9,99 of minder. Het gaat niet alleen om serieuze applicaties: eenderde van de applicaties die je in de App Store aantreft vallen in de categorie Games. Jobs zegt in het interview zelfs: “Dit is de grootste lancering uit mijn carrière”.

Een analist van Creative Strategies zegt dat mensen de iPhone aanvankelijk vanwege de prijs en de snelheid zullen kopen, maar dat de applicaties straks een belangrijk koopargument zullen zijn. Toen IBM de PC introduceerde liep dat best goed, maar het nam pas echt een grote vlucht toen mensen de software ontdekten. Met het brede aanbod van applicaties onderscheidt de iPhone zich van andere smartphones zoals de Treo en de BlackBerry, meent analist Bajarin. Met dat laatste zijn wij het niet helemaal eens: het aantal BlackBerry-applicaties is inderdaad beperkt maar voor Palm OS en Windows Mobile (dat op de Treo draait) zijn er op dit moment al tienduizenden applicaties en dat is heel wat meer dan de 500 die je morgen voor de iPhone kunt krijgen.

Via: USA Today en New York Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2008, 12:16
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.