Populairste apps van januari 2014: Flipagram, Minecraft, Farm Heroes Saga en meer

Distimo heeft cijfers bekendgemaakt voor januari 2014. Flipagram, Minecraft en Farm Heroes Saga scoorden goed.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

farm heroes sagaDistimo heeft traditiegetrouw een lijst met de populairste apps van afgelopen maand bekendgemaakt. In januari 2014 stonden wereldwijd YouTube, Flipagram en Facebook bovenaan de lijst met gratis apps in de Apple App Store. Flipagram is een app waarmee je sinds deze maand fotovideo’s kunt delen naar Facebook, Instagram en Tumblr. Ook in de top 5 van gratis iOS-apps: PAC-MAN en Farm Heroes Saga. De hoge positie van PAC-MAN heeft te maken met het feit dat deze game een week lang Apple’s App van de Week was. En Farm Heroes Saga komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. Begin januari schreven we namelijk al over deze nieuwste titel van King.com, bekend van het mateloos populaire Candy Crush Saga.

Eigenlijk kun je het recept van deze Farm Heroes Saga al raden: een niet te moeilijk spelletje in een boerderijthema. In feite is Farm Heroes Saga een match 3-spelletje, waarbij je steeds drie dezelfde groentes met elkaar moet combineren. Het heeft weinig om het lijf, maar ach: mensen vinden dit leuk.

distimo jan 14 gratis apps

Kijken we naar de huidige lijst in de Nederlandse App Store, dan valt op dat de top 5 er in ons land alweer totaal anders uitziet, met het onvermijdelijke Flappy Bird op nummer 1, gevolgd door Pic&Vid Stitch, PureSkate, TeamNL en Uitrollen Me. Geen spoor te bekennen van de hierboven genoemde apps. Dat belooft wat voor de lijst met topapps van februari 2014. Wereldwijd zal TeamNL (de app over de Nederlandse Olympische atleten) buiten Nederland weinig indruk maken, maar we verwachten Flappy Bird wel terug in de lijst van volgende maand.

Betaalde apps: vooral games

Distimo keek ook naar de betaalde apps in januari 2014. De vijf populairste waren allemaal games: Minecraft Pocket Edition, Cut the Rope 2, Heads Up!, Survival Games en Plague Inc.

Minecraft was geen verrassing: deze game is niet uit de ranglijsten weg te slaan. Dat Cut The Rope 2 in de lijst staat is voor 45 procent te danken aan de Verenigde Staten, waar deze game erg populair was. En Heads Up! zal ook veel spelers uit de VS hebben getrokken, dankzij de betrokkenheid van de Amerikaanse talkshow-host Ellen Degeneres. De enige game waarover we niet op iPhoneclub hebben geschreven is Survival Games – Mine Mini Game. Dit is een combinatie van avonturengame/simulatie en heeft duidelijke trekjes van Minecraft. Distimo geeft toe dat het meeste geld werd verdiend in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Minecraft stond in de Google Play Store trouwens ook op nummer 1 bij de betaalde apps, maar het verschil is dat er bij Android ook wat productiviteitsapps in de lijst stonden.

distimo paid apps jan 14

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 18:10
Onderwerp
Categorie
Apps

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.