iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was donderdag 6 februari 2014

Hoe beveilig je jezelf met betere wachtwoorden op de iPhone? We leggen het uit - en hebben nog veel meer interessante iOS-artikelen.

iWatch Todd HamiltonGisteren schreven we nog een artikel over waarom Apple kansen ziet in gezondheidszorg in verband met de iWatch, en vandaag kwam er meer nieuws in die richting naar buiten. Uit een nieuwe vacature blijkt namelijk dat Apple op zoek is naar een expert op het gebied van fitness en energiebalans, nadat we eerder deze week ontdekten dat een Nederlandse slaapexpert zich bij Apple heeft geschaard. Spannende ontwikkelingen dus. Daarnaast hebben we drie hints waarom er een Apple-evenement in maart zal plaatsvinden voor je op een rij gezet en kun je over het financiële succes van de maker van het verslavende Flappy Bird lezen.

Nieuws

 • Een saffierscherm in de iPhone 6 lijkt steeds waarschijnlijker. Apple’s fabrikant heeft inmiddels ovens voor tot 200 miljoen schermen per jaar.
 • Een bug in iOS 7 laat je Zoek mijn iPhone uitschakelen zonder een wachtwoord in te voeren.
 • Apple is op zoek naar een expert op het gebied van fitness en energiebalans, zo blijkt uit een nieuwe vacature.
 • Het is sinds de introductie van de nieuwe iPads verdacht stil in het kamp van Apple, maar we hebben drie redenen om te denken dat Apple in maart een groot evenement gaat organiseren.
 • De Nederlandse mobiele operators hebben al bijna 1 miljoen klanten die al gebruik maken van 4G.
 • Flappy Bird-ontwikkelaar Dong Nguyen zegt in een interview met The Verge gemiddeld $50.000 per dag (37.000 euro) te verdienen aan de advertenties in zijn app.
 • Apple heeft de Bitcoin-app Blockchain verwijderd uit de App Store. Met meer dan 120.000 gebruikers was het een van de populairste bitcoin-apps en volgens de makers was het zelfs de enige overgebleven bitcoin-portemonnee op iOS.
 • Samsung heeft atleten in Sotsji instructies gegeven om tijdens de openingsceremonie het Apple-logo af te plakken. Met een sponsorbudget van meer dan 100 miljoen dollar heeft Samsung iets te eisen.
 • In een nieuwe patentaanvraag beschrijft Apple een ogenschijnlijk simpel correctiesysteem waarmee je minder snel een verkeerd bericht verstuurt. Een tweede patent wil fouten nog meer verminderen door automatisch de gebruikte taal te herkennen.

Apps

 • In ons artikel over wachtwoord-app Master Password leggen we eerst de verschillen met de twee bekendste wachtwoord-apps uit en vertellen je dan in vijf stappen hoe Master Password werkt.
 • De goede voornemens om meer te sporten zijn mislukt, maar je wilt het wel gezonder aan doen? Kijk dan eens naar de Nederlandstalige iPhone-app Smoothies.
 • Het was het meest frustrerende aan stappenteller Moves: als je écht intensief ging sporten en je iPhone dus veilig langs de kant legde kon je achteraf niet invoeren dat wel degelijk had bewogen. Vanaf nu gelukkig wel. Gebruikers hebben namelijk nu de mogelijkheid om achteraf hun activiteiten en sporten in te voeren.
 • Ook in RailPlanner kan je voortaan het vaste traject instellen dat je het vaakst reist. Bij binnenkomst in de app zie je meteen je eerstvolgende trein naar de bestemming.
 • Square Enix heeft Final Fantasy VI uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. Het betreft een remake van het gelijknamige klassieke rollenspel, met een compleet nieuwe visuele stijl en een gevechtsinterface geoptimaliseerd voor het touchscreen.
 • Het Engelstalige Trivia-spel QuizUp is in korte tijd erg populair geworden, met meer dan 5 miljoen downloads sinds het verschijnen eind vorig jaar. Nu is er goed nieuws voor liefhebbers, want de app is voortaan universeel en dus ook beschikbaar voor de iPad.

Accessoires

 • Kickstarter-project Sammy Screamer kan het snoepsnaaiende kinderen een stuk lastiger gaan maken. Door dit accessoire aan bijvoorbeeld een koekjespot of je koelkast te hangen, krijgen ouders op de iPhone een pushbericht zodra deze wordt bewogen of geopend.

Rubrieken

 • In de iCulture Deals vind je weer mooie aanbiedingen.
 • In de iCulture speelt lees je over de fijne nieuwe puzzelgame Threes, point & click-avontuur Broken Sword 5 en vergeet de leuke updates niet!

Nog meer Vandaag

Reporter App iPhoneApps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

 • Heb je even? Met Reporter App kan je werkelijk je hele leven vastleggen. Hoe lang werk je op een dag, hoe heb je geslapen en met wie ben je? De applicatie geeft je op willekeurige momenten op de dag een verzoek een vragenlijst in te vullen en zo houd je alles voor jezelf bij.
Reageren kan op afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.