Tim Cook blijft mysterieus over nieuwe productcategorieën

Tim Cook heeft wederom gesproken over nieuwe productcategorieën zoals de iWatch. Hij bleef verder mysterieus.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Tim CookIn een interview met The Wall Street Journal had Tim Cook het wederom over nieuwe productcategorieën. Veel details over de plannen deelde hij niet, maar Cook zei wel dat “ieder redelijk persoon” bepaalde nieuwe producten dit jaar zal zien als een nieuwe categorie. Mogelijk heeft Cook het over een iWatch: steeds meer geruchten wijzen op de productie van een Apple-horloge.

The Wall Street Journal probeerde door te vragen, maar Cook zei nog niet bereid te zijn om meer over de plannen te praten. Een jaar geleden beloofde Cook ook al totaal nieuwe producten, maar toen werd alleen de iPhone opgesplitst in twee soorten. Afgelopen maand liet Cook tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers dezelfde hint vallen.

De afgelopen jaren zijn er geruchten over twee nieuwe Apple-productcategorieën: een horloge (iWatch) en een televisie (iTV). Het geruchtencircuit wijst er op dat Apple de iWatch als eerste op de markt wil brengen. Gisteren dook er bijvoorbeeld een vacature op voor een fitnessexpert, wiens expertise prima lijkt aan te sluiten op Apple’s plannen.

Hoewel de iTV op de lange baan lijkt te staan, wijzen geruchten wel op de introductie van een nieuwe Apple TV die je op je huidige tv aansluit. Deze kan mogelijk apps en games downloaden via een speciale App Store. Nederlandse omroepen zijn zeer geïnteresseerd in deze ontwikkelingen.

Cook zei ook dat hij in de afgelopen twee weken 14 miljard dollar aan eigen aandelen heeft teruggekocht, nadat de waarde van het aandeel was gedaald met 8 procent. De Apple-CEO vertelde aan Wall Street Journal verrast te zijn door deze daling. Door aandelen weer in huis te halen is Cook voorbereid op overnames van grote bedrijven. Hierdoor is de kans immers kleiner dat aandeelhouders een stokje steken voor toekomstplannen. Of Apple ook een groot bedrijf wil overnemen is een tweede: hij sluit de mogelijkheid niet uit, maar zei niks over huidige plannen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2014, 11:01
Categorie Apple
Onderwerpen iwatch, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.