‘Paypal wil rol in mobiel betaalsysteem Apple’

Paypal wil met Apple werken aan een mobiel betaalsysteem voor de iPhone, zo laten drie bronnen weten aan Re/code.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iphone-5s-touch-id-scannerPaypal wil met Apple samenwerken aan een mobiel betalingssysteem. Dit heeft Re/code vernomen van drie bronnen op hoge posities in de betaalindustrie. Paypal is bereid om de technologie voor meerdere aspecten van de betalingsmethode te leveren. Het gaat hierbij onder andere om een systeem tegen fraudedetectie en de infrastructuur waar de betaalmethode op draait. De geleverde technologie hoeft niet als deel van Paypal te worden gepresenteerd: de betaaldienst is bereid om de systemen onder een white-label aan te leveren.


Door nu al een samenwerking met Apple te onderhandelen hoopt Paypal op een manier deel uit te maken van een mobiel betalingssysteem van Apple. Of Apple hier ook mee akkoord zal gaan is een tweede vraag: twee van de drie aangehaalde bronnen denken niet dat Apple een reden heeft om met de samenwerking akkoord te gaan. Deze zelfde bronnen sluiten de mogelijkheid echter niet uit.

Tim Cook bevestigde eerder deze week tijdens de presentatie van kwartaalcijfers dat Touch ID is ontworpen met een mobiel betaalsysteem op het oog. Het gaat hierbij om betalingen buiten de iTunes Store en App Store, al moeten we nog zien waar Apple de techniek exact wil inzetten.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.