SwiftKey Note: populair smartphonetoetsenbord voor iOS verschenen

Een iOS-versie van het snelle SwiftKey-toetsenbord voor Android komt er aan, aldus een gelekte afbeelding.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SwiftKey NoteUpdate 30 januari: SwiftKey Note is inmiddels in de App Store verschenen. Het is in de app alleen niet mogelijk om Nederlands als standaardtaal te kiezen: alleen Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans zijn op het moment beschikbaar. Een uitgebreide bespreking volgt zodra SwiftKey Note ook Nederlands ondersteunt.

23 januari: Het snelle smartphonetoetsenbord SwiftKey krijgt binnenkort een iOS-versie in de vorm van de app SwiftKey Note. Dit blijkt uit een gelekte afbeelding van de app, gepubliceerd door @evleaks. SwiftKey is al lange tijd een toetsenbord beschikbaar voor Android dat voorspelt wat je wil gaan typen. Staat het door jou gewenste woord tussen de opties, dan hoef je er alleen maar op te tappen. Volgens de makers heb je hierdoor veel sneller lange teksten getypt dan met een gewoon virtueel toetsenbord. Ontwikkelaars kunnen voor iOS alleen geen alternatieve toetsenborden geïntegreerd aanbieden. Er lijkt daarom te zijn gekozen voor een losse applicatie die in de App Store zal verschijnen.

De voorspellingsfunctie van SwiftKey wordt slimmer naarmate je de app langer gebruikt. De voorspellingsfunctie zou het gebruik van de spatiebalk bovendien zelden nodig maken. SwiftKey ondersteunt 61 talen, waaronder ook Nederlands.

Het SwiftKey-toetsenbord kan van origine ook van vorm veranderen, maar het is nog de vraag of dit ook voor iOS mogelijk zal zijn. De gelekte afbeelding toont het gebruikelijke iOS-toetsenbord met daarboven de voorspellingsopties. Welke functies er exact voor iOS beschikbaar komen is daarom nog even de vraag. De app heeft ook een prominente deelfunctie. Dat lijkt ook vrij essentieel: omdat SwiftKey is beperkt tot één app, moet je van daaruit je getypte teksten delen met andere applicaties. Het is nog niet bekend wanneer de app zal verschijnen.

Downloaden: SwiftKey Note (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2014, 17:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.