Apple Store gaat Windows Mobile vervangen door iPhone

Apple gaat de Windows Mobile-apparaten waarmee je aankopen kunt doen bij loslopende medewerkers in de Apple Store, vervangen door betaalsystemen op basis van de iPhone.

symbolAls je in de Amerikaanse Apple Store iets koopt bij een los rondlopende medewerker, dan is je misschien opgevallen dat ze gebruik maken van Windows Mobile-apparaten van Symbol (zie foto) met daarop een betaaloplossing van EasyPay. Een beetje raar natuurlijk, maar Apple had geen andere Mac-gebaseerde oplossing. Sinds de iPhone beschikbaar is, zou dat wel eens kunnen veranderen. Er zijn al iPhone-applicaties in de App Store waarmee je creditcardbetalingen kunt doen.


Met wat aanpassingen komt een betaaloplossing gebaseerd op de iPhone ook binnen handbereik. En dat is precies wat Apple van plan is en het is ook wel zo logisch, want als Apple predikt dat de iPhone prima in een bedrijfsomgeving te gebruiken is moeten ze zelf ook het goede voorbeeld geven.

Volgens AppleInsider heeft Apple plannen om de winkels te voorzien van iPhones met aangepaste Point Of Sale (POS)-software en een externe creditcardlezer. Vanaf juli is de uitrol gepland, die rond september moet zijn afgerond. Met de komst van iPhone OS 3.0 zullen de concierge-, bestel- en winkelbeheerdiensten vanaf één apparaat te bedienen zijn.

Via: AppleInsider

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.