Tips van lezers: Cool fx, iBone, GazoPa, Paintbook en meer

Ook afgelopen week kwamen er weer een hoop bruikbare tips van bezoekers binnen, waar we niet allemaal aandacht aan besteed hebben. Daarom een roundup van iPhone-applicaties die echt de moeite waard zijn. Marc heeft een goede iPhone-applicatie gevonden om foto’s te bewerken op de iPhone. Hij las ons eerdere artikel 5 tips voor mooie foto’s, […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Cool fxOok afgelopen week kwamen er weer een hoop bruikbare tips van bezoekers binnen, waar we niet allemaal aandacht aan besteed hebben. Daarom een roundup van iPhone-applicaties die echt de moeite waard zijn.
Marc heeft een goede iPhone-applicatie gevonden om foto’s te bewerken op de iPhone. Hij las ons eerdere artikel 5 tips voor mooie foto’s, waarin Camerabag wordt aanbevolen. In hetzelfde genre is nu Coolfx uitgebracht: een erg uitgebreide applicatie met 70 verschillende foto-effecten, 50 texturen, 18 vooringestelde kleurtemperaturen en nog een hele reeks andere instellingen. De introductieprijs van Cool fx is €2,39.

iboneHayphone heeft de applicatie iBone aangeschaft, een trombone-applicatie voor de iPhone. Op YouTube is een filmpje te zien, waarop iemand het instrument bespeelt. iBone – The Pocket Trombone is voor €2,39 te koop in de App Store. Heb je geen idee wat je moet spelen, dan bevat het iBone Songbook een aantal nummers, zoals Greensleeves, Aura Lee, Ride of the Valkyries (met orkestbegeleiding) en Twinkle Twinkle Little Star (met pianobegeleiding). iBone beschikt over het standaardbereik van trombones van 2,5 octaaf.

Martin heeft een tip over Daylite, een zakelijke applicatie waarmee je teamactiviteiten kunt coördineren. Ontwikkelaar Marketcircle heeft Daylite Touch voor de iPhone uitgebracht. Het zet een eenmalige kopie van je Daylite-database op je iPhone, die je vervolgens kunt synchroniseren. Als je al een jaarlicentie (€40) hebt kun je de iPhone-applicatie gratis gebruiken. Zo niet, dan kun je de applicatie eerst testen met een voorbeelddatabase. Martin vindt het als kleinzakelijke gebruiker ideaal om zijn Daylite-gegevens op deze manier bij de hand te hebben.

paintbookHubert heeft een tip voor medici met een iPhone. Eén van de basisboeken in de geneeskunde is het Farmacotherapeutisch kompas. Op de pda was het al te raadplegen, maar op de iPhone is het nu ook als webapp te raadplegen via www.fk.cvz.nl.

Frank stuurde een tip over Paintbook 2.0, een vectorgebaseerd tekentool voor de iPhone en iPod touch. Niet bedoeld om wat simpele schetsjes te maken, maar bedoeld als volwaardig alternatief voor een schetsboek. Kies uit penselen van 0,1 tot 100 mm dikte, zowel ronde als vierkante. Je kunt oneindig inzoomen en wijzigingen terugdraaien. Voor de toekomst zijn nog meer verbeteringen gepland, maar de ontwikkelaar wil ze nog niet verklappen omdat de concurrentie meeleest. Paintbook kost €2,39 in de App Store.

Dezelfde Frank stuurde ook een tip over Travian, een browsergebaseerde MMOG, waarin je kunt wedijveren met duizenden andere spelers voor de leiding over een klein dorp. De screenshots zien er misschien uit als een plattegrond van de Efteling, maar het gaat hier om het serieuze werk: je moet dorpen stichten, oorlogen leiden en overeenkomsten met je buren sluiten. Travian.nl is ook leuk om op de iPhone te spelen.

GazoPa is een ontdekking van Harold. Je kunt een foto nemen of een figuurtje tekenen en de applicatie zoekt er daarna gelijksoortige plaatjes bij. Helaas krijg je alleen toegang als je wordt uitgenodigd. Je kunt alvast wel je e-mailadres opgeven, zodat je op de wachtlijst komt. Meer informatie is te vinden op de website van GazoPa. De iPhone-applicatie van GazoPa is gratis te installeren via de App Store.

Tenslotte nog een oudje die de afgelopen maanden al heel vaak is toegestuurd, maar die blijkbaar toch nog niet iedereen kent: de Pomegranate Phone. Het lijkt een reclame voor een supertelefoon maar… (voor spoiler: zie onder het filmpje)

… het filmpje over de Pomegranate Phone is in feite een toeristisch reclamefilmpje voor Nova Scotia, een provincie van Canada.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2009, 0:27
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.