Nieuwe Apple TV A5-chip heeft maar één kern

De nieuwe A5-chip in de derde generatie Apple TV heeft maar één kern. Vorige versies hadden twee, waarvan één uitgeschakeld.

A5Apple’s nieuwe, kleinere A5-processor in de derde generatie Apple TV heeft maar één CPU-kern. Dit blijkt uit foto’s gepubliceerd door Chipworks. De nieuwe chip werd begin deze week ontdekt toen een vernieuwde versie van de Apple TV uit elkaar werd gehaald. Vorige versies van de A5-chip hadden twee kernen. Grote praktische verschillen brengt de vermindering in kernen niet met zich mee: de tweede kern was in vorige versies van de Apple TV-chip uitgeschakeld.


Door de tweede kern uit de A5-chip te halen, zitten er nu alleen nog maar kernen in de Apple TV die daadwerkelijk door het apparaat gebruikt worden. De keuze vermindert wel de kans dat Apple ooit de tweede kern gaat gebruiken in de huidige generatie Apple TV – al was deze kans altijd zeer klein.

De vermindering in kernen zal hebben bijgedragen aan het kleinere formaat van de chip, maar volgens Chipworks kan dit niet de enige wijziging zijn. De analoge segmenten van de chip kunnen opnieuw ontwerpen zijn, maar helemaal zeker is Chipworks hier niet van.

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 maart 2013 om 10:30
Onderwerpen
,
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.