Fotoprinter van PostNL: verstuur een fotoboek met iPhone-foto’s

Fotoprinter van PostNL is een nieuwe app voor de iPhone en iPod touch waarmee je simpel een fotoboekje kan samenstellen van de foto's uit je camerarol. Helaas biedt de app geen uitkomst voor staande en vierkante foto's.

Fotoprinter van PostNL album in elkaar gezetDe Nederlandse postorganisatie PostNL heeft een nieuwe applicatie voor de iPhone uitgebracht met een specifiek doel. Met de Fotoprinter van PostNL kan je foto’s uit de camerarol van je iPhone of iPod touch halen en die in de gewenste volgorde achter elkaar zetten voor een fotoboek. Dat kan je vervolgens direct met de app meteen bestellen en laten versturen na een betaling via iDeal, Mastercard of VISA.

Fotoprinter is vooral een snelle applicatie. Willen apps om kaarten mee te maken – zoals bijvoorbeeld Greetz – je nog wel eens overdonderen met bewerkingsopties, daar houdt Fotoprinter het zo simpel mogelijk. Daar is eigenlijk geen instructiescherm voor nodig.

Fotoprinter van PostNL rekeningJe geeft het fotoboek een naam van maximaal twintig tekens en selecteert daarna de foto’s uit je fotoalbum op de iPhone die je erin wilt hebben. Die krijg je vervolgens in de volgorde van selectie te zien in de boekjesweergave, waarbij elke foto één pagina omvat.

De bewerkingsopties die je dan nog tot je beschikking hebt, zijn op één hand te tellen. Door een foto even ingedrukt te houden in de volgorde-balk onderin het scherm, kan je diens plek veranderen, waardoor alle andere foto’s automatisch opschuiven. Met de prullenbak verwijder je een foto uit de lijst. Een druk op de kwast tenslotte, leidt je naar een aparte pagina waarop je de foto op de pagina kan herpositioneren.

Fotoprinter van PostNL waardeloos effectEn dat gaat helaas niet van harte. De pagina’s in het fotoboekje zijn standaard liggend en de op de iPhone zo gebruikelijke vierkante foto’s, worden botweg afgesneden op de pagina gezet. Er is geen mogelijkheid vierkante of staande foto’s volledig in beeld te brengen. Je kan ze wel inzoomen en bewegen over de pagina, maar niet uitzoomen als er daardoor een rand naast de foto ontstaat. Bovendien pakt de app van plek veranderde foto’s nauwelijks op, omdat ze vaak ‘magnetisch’ terugspringen. Er is wel een blik met bewerkingen die foto’s lichter, extreem pixelig of namaak-schilderachtig maken, maar die maken voor dat gemis niet op.

Als je foto’s op je iPhone niet constant door een Instagram- of Hipstamatic-ringetje haalt en genoeg liggende foto’s hebt liggen, is Fotoprinter een handige app om iemand snel een fotoboek cadeau te doen of jezelf er een te bezorgen. Een boekje van 30 pagina’s, dus 30 foto’s, kost 6,35 euro exclusief de verzendkosten van 1,95 euro. Je kan in de app meteen meerdere boekjes tegelijk bestellen, waarna je een adres invoert en na betaling de boekjes binnen drie dagen bezorgd hoort te krijgen.

Downloaden: Fotoprinter van PostNL (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2012, 10:45
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotoalbum, postnl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.