Apple wil geen Opera Mini op de iPhone

Opera heeft de browser Opera Mini aangepast voor de iPhone, maar Apple wil de browser niet toelaten tot de App Store, beweert de CEO van Opera.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Opera MiniOpera heeft een iPhone-versie van Opera Mini ontwikkeld, maar er is weinig kans dat we die ooit op de iPhone kunnen gebruiken. Apple wil Opera Mini niet toelaten in de App Store, omdat het concurreert met Apple’s eigen Safari-browser, zo schrijft de New York Times. Het bestaan van de iPhone-versie van Opera Mini werd bevestigd door Jon Stephenson von Tetzchner, de mede-oprichter en CEO van Opera. Welke functies er zoal in zitten, wilde hij niet zeggen.


Opera heeft nog wel een uitweg: de browser publiceren via het jailbreak-circuit. Maar de browsermaker wil niet zeggen of ze dit overwegen of dat alle moeite voor niets is geweest. Opera Mini is een gratis versie van de Opera-browser (er is ook een betaalde mobiele versie, Opera Mobile), waarbij Opera geld verdient via zoekmachines. Ook laten operators tegen betaling speciale versies van Opera Mini ontwikkelen: aan Apple zal Opera voorlopig in ieder geval geen cent verdienen.

Eerder verschenen:

Via: New York Times
Tip ingestuurd door Michel.

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport, het aanmaken van Safari-profielen en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.