Apple wil geen Opera Mini op de iPhone

Opera heeft de browser Opera Mini aangepast voor de iPhone, maar Apple wil de browser niet toelaten tot de App Store, beweert de CEO van Opera.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Opera MiniOpera heeft een iPhone-versie van Opera Mini ontwikkeld, maar er is weinig kans dat we die ooit op de iPhone kunnen gebruiken. Apple wil Opera Mini niet toelaten in de App Store, omdat het concurreert met Apple’s eigen Safari-browser, zo schrijft de New York Times. Het bestaan van de iPhone-versie van Opera Mini werd bevestigd door Jon Stephenson von Tetzchner, de mede-oprichter en CEO van Opera. Welke functies er zoal in zitten, wilde hij niet zeggen.

Opera heeft nog wel een uitweg: de browser publiceren via het jailbreak-circuit. Maar de browsermaker wil niet zeggen of ze dit overwegen of dat alle moeite voor niets is geweest. Opera Mini is een gratis versie van de Opera-browser (er is ook een betaalde mobiele versie, Opera Mobile), waarbij Opera geld verdient via zoekmachines. Ook laten operators tegen betaling speciale versies van Opera Mini ontwikkelen: aan Apple zal Opera voorlopig in ieder geval geen cent verdienen.

Eerder verschenen:

Via: New York Times
Tip ingestuurd door Michel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:18
Categorie iDevices
Onderwerpen opera, safari, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.