Klaar voor Halloween? Apple geeft App Store-tips

Halloween is morgen, op 31 oktober. Je hebt nog net de tijd om een aantal spookachtige Halloween-applicaties op je iPhone te installeren.

Crazy PumpkinVolgens Macworld heeft Apple een speciaal hoekje met Halloween-applicaties ingericht in de App Store. Daarin worden een aantal applicaties voor het voetlicht gebracht die met Halloween te maken hebben.
Morgen (31 oktober) is het zover, dus je hebt nog net een paar uur de tijd om bijpassende applicaties te installeren als je het niet kan laten om mee te doen aan dit toch wel erg Amerikaanse griezelfeest. De applicaties die Apple onder de aandacht wil brengen zijn: Crazy Pumpkin, Spooky Vibe, Trivial memory Halloween, Pumpkins en Ghosto. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer!

De gratis applicatie Crazy Pumpkin is een digitale lantaarn in de vorm van een pompoen. Er zitten geluidseffecten, ogen, neuzen monden en achtergronden in waarmee je bijna 30.000 combinaties kunt maken. Te gebruiken als veelkleurige zaklamp of om mensen de stuipen op het lijf te jagen met enge gezichten en spookachtige geluiden.

Spooky Vibe (€1,59) maakt spookachtige geluiden, terwijl op het scherm een zingende geest rondspookt. Je kunt het zingen van de geest bedienen door de iPhone te kantelen of door je vinger over het scherm te bewegen. Je kunt Spooky Vibe ook als muziekinstrument gebruiken.

Trivial Memory Halloween (€0,79) is een Halloween-versie van het spelletje Trivial Memory, dat ook in de App Store verkrijgbaar is (voor dezelfde prijs). Eigenlijk een klassieke memory-spelletje met drie moeilijkheidsgraden en de mogelijkheid om multiplayer-games te spelen.

Met Pumpkins (€0,79) maak je een pompoen met je vingers. Kies uit 5 soorten pompoenen en 5 verschillende achtergronden, of laad een eigen achtergrond vanuit je fotobibliotheek. Je kunt inzoomen om heel precies ogen en mond uit te snijden.

Ghosto (€3,99) is een van de duurste applicaties. Het idee is dat je een vriend of vriendin vraagt om een foto te maken met je iPhone. De persoon in kwestie zal een spookachtige ervaring krijgen: geesten zweven de camera binnen, die later ook op de foto zichtbaar zijn.

Dat waren de tips van Apple, maar er zijn in de App Store nog wel meer leuke Halloween-applicaties te vinden:

Maak een Jack-o-lantern met iPumpkin Carving (€0,79): kies uit 10 verschillende pompoenen en snij daar met een digitaal mesje een gezicht in. Maak je een fout dan is er niets aan de hand, want er is een Undo-functie aanwezig. Ben je klaar, dan druk je op de kaarsknop om de lampion aan te steken. Met de fotoknop maak je een screenshot van je creaties, zodat je deze als wallpaper kunt instellen of naar vrienden kunt sturen.

Cursed Slots

Halloween Cursed Slots (€1,59) is een fruitautomaat in Halloween-stijl. De betoverde slotmachine laat krijsende geluiden horen met speciale effecten en bonussen. Tijdens het spelen kun je opeens alles kwijtraken.

Candy Catch – Halloween (€0,79): speel mee met Casey, die dit jaar verkleed gaat als kat. Kantel je iPhone om te zorgen dat Casey zoveel mogelijk snoepjes vangt, maar probeer tegelijk te voorkomen dat je wordt getroffen door een pompoen.

HauntFinder (€2,39) is in feite een database voor behekste huizen. De applicatie wijst de weg naar toeristische attracties in een cirkel van 200 mijl rondom je huidige locatie. In Europa misschien niet zo nuttig, maar leuk al je toevallig in de VS bent en wel van een angstige ervaring houdt.

AlloWin Pool

AlloWin Pool (€2,39): een biljartspel met spinnewebben en doodskoppen. Schiet de pompoenen met je magische staf en probeer de kwaardaardige geest te verslaan.

Jirbo is een omstreden ontwikkelaar omdat ze zelden iets origineels uitbrengen en flauwe trucjes hebben gebruikt om hoog in de App Store-ranglijstjes te komen. Maar aan de applicatie Ghost Pop (gratis) kun je je geen buil vallen: die is gewoon gratis te downloaden. Plop de geesten voordat de tijd om is. De geesten verschijnen in verschillend formaat, afhankelijk van de instellingen.

Laat je vrienden schrikken met Scream Machine (€0,79), een applicatie die 16 afgrijselijke schreeuwen kan laten klinken. Geschikt voor elke Halloween-party: sluip naar een nietsvermoedende vriend en laat ‘m schrikken, waarbij je zelfs meerdere schreeuwen tegelijk kunt laten klinken.

[Gek genoeg hebben we het Halloween-overzicht van Apple, waar Macworld over schrijft, nergens kunnen vinden – ook niet in de Engelse App Store.]

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2008, 22:48
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.