iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

WhatsApp ziet grote groei in Nederland

Zestig procent van de Nederlandse smartphone-gebruikers heeft WhatsApp geïnstalleerd. Dit stelt WhatsApp-oprichter Brian Acton in een interview met de krant Het Parool.

WhatsApp recordNederland is een zeer snel snel groeiende voor WhatsApp. Zo vertelde Brian Acton, mede-oprichter van WhatsApp, in een interview met Reuters. Naast Nederland zou Spanje binnen Europa ontzettend snel groeien. In het interview stelt Acton dat WhatsApp geen grote bedreiging is voor telecomproviders. Die zeggen op hun beurt weer dat zij door chat-apps als WhatsApp bijna geen inkomsten meer uit SMS hebben.


Hoeveel WhatsApp-gebruikers Nederland precies telt is niet bekend: Het Parool en Editie NL stellen dat zestig procent van de Nederlandse smartphone-bezitters WhatsApp heeft geïnstalleerd. Acton heeft aan de Nederlandse site WhatsAppen.nl vertelt dat hier niks van klopt. Onderzoek van Telecompaper uit 2011 beweerde dat 70 procent van de smartphones in Nederland WhatsApp heeft geïnstalleerd.

Na een kort onderzoekje via Twitter werden indrukwekkende totalen genoemd na onze vraag wie een hoog aantal verzonden berichten had, zoals 65.352 en 98.250 berichten. Op het moment van schrijven heeft @j4coo het record, met 107.861 berichten. Bij een gemiddelde prijs van 10 eurocent per stuk per sms-bericht zou dat @J4coo maar liefst €10.786 hebben gekost.

Providers bleken vorig jaar niet blij te zijn met het gebruik van apps zoals WhatsApp. KPN opperde vorig jaar het voorstel voor een zogenaamde chatheffing, maar de Tweede Kamer verbood dit.

iPhone-gebruikers kunnen sinds iOS 5 naast WhatsApp ook iMessage gebruiken. Niet duidelijk is of het percentage Nederlandse Whatsapp-gebruikers gedaald is sinds iMessage. iMessage heeft als voordeel ten opzichte van Whatsapp dat er geen aparte app hoeft te worden gedownload, maar als belangrijk nadeel dat de dienst beperkt is voor chats met andere iPhone-, iPod touch- of iPad-bezitters.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.