iWork-apps krijgen ondersteuning voor iCloud en spraakherkenning op 12 oktober

Volgende week woensdag krijgen Pages, Numbers en Keynote een update met een aantal nieuwe functionaliteiten, waaronder ondersteuning voor iCloud, AirPlay en spraakherkenning.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

iWorkVolgende week woensdag, 12 oktober, komt er tegelijk met de release van iOS 5 en iCloud ook een update voor de iWork-apps uit. Pages, Numbers en Keynote zijn toe aan versie 1.5 en de nieuwe functionaliteiten die de apps krijgen hebben direct te maken met de nieuwe mogelijkheden die iOS 5 en iCloud bieden.


Met de nieuwe versies van de apps kun je je documenten automatisch laten opslaan in iCloud, zodat ze niet alleen op je iPhone beschikbaar zijn, maar ook direct op je iPad te openen zijn. Om bestanden uit te wisselen tussen iOS en iWork onder OS X, kun je straks inloggen op een speciale site: icloud.com/iwork.

Voor iPhone 4S-gebruikers krijgt Pages een erg leuke update. Via de spraakherkenningsfunctie kun je straks teksten dicteren voor je documenten. Ook Keynote krijgt een handige toevoeging: je kunt straks je presentatie naar je Apple TV streamen via AirPlay. Zo kun je draadloos een presentatie op een tv of beamer tonen. Bovendien krijgt Numbers een verbetering, waarbij het makkelijker wordt om nieuwe gegevens in te vullen in een spreadsheet.

In het update-document staat verder dat de compatibaliteit met Microsoft Office en iWork ’09 wordt verbeterd in de nieuwe versie van de iWork-apps. Wat dat concreet inhoudt is natuurlijk afwachten, maar dat zullen we vanaf volgende week woensdag gaan merken.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.