Topo Nederland: leer Nederland kennen door er overheen te vliegen

Leer Nederland kennen in een vliegtuig met Topo Nederland voor de iPad. Vlieg naar grote plaatsen, kleine plaatsen, provincies en monumenten die op de kaart worden aangegeven en spaar punten.

Topo Nederland HD iPad topografie lerenWaar ligt Roermond? En waar staat de Martinitoren? Het zijn vragen die voorbij komen in Topo Nederland, terwijl je met een vliegtuig boven het land beweegt. De bedoeling is dat je op de juiste plek landt. Er is een oefenmodus waarin je alle tijd hebt om het land te leren kennen en er is een getimede stand. Hoe meer bestemmingen je bereikt, hoe hoger de score. Topo Nederland is leuk voor personen die hun topografische kennis van eigen land willen ophalen, maar speciaal geschikt voor basisscholieren die de plaatsen moeten kennen voor school.

Er zijn vijf categorieën waar je naartoe kan vliegen: provincies, hoofdsteden, grote plaatsen, kleine plaatsen en bezienswaardigheden. Dat kan in een moeilijke en makkelijke stand, een verschil tussen 3 en 4 minutenspeeltijd. In de moeilijke stand krijg je wel meer punten voor een goed antwoord.

Niet alle bestemmingen staan op de kaart aangegeven met puntjes. Er komen opdrachten langs die niet op de kaart te zien zijn en pas opduiken zodra je echt in de buurt bent. Dat verhoogt de leerzame factor van Topo Nederland: je vliegt niet alleen op de markeringen van verschillende plaatsen af, maar beweegt op je gevoel het land over. Of op de gok natuurlijk, dat kan ook. In totaal zijn er 65 grote steden en 147 kleinere plaatsen.

Het spel is voorzien van vrolijke muziek en geluidseffecten. Spelenderwijs leer je je eigen land steeds beter kennen en omdat ook de Engelse taal wordt ondersteund (naast het Nederlands) is het ook een geschikte app om cadeau te doen aan een vriend die nog maar net in Nederland is komen wonen. De app is gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar TopoMonkey.

ownloaden: Topo Nederland HD (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2011, 19:15
Categorieën Games, Nederlandse apps, Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.