iOS Game-update: Infinity Blade 2, Always Up, Seaport, Groove Coaster en koopjes

Apple en Epic Games hebben Infinity Blade 2 uit de doeken gedaan voor de iPhone. Op de iPhone 4S moet het spel van het scherm spatten, maar ook zonder dat toestel kun je weer lekker zwaardvechten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU WO Infinity Blade 2 iPhone iPod touchInfinity Blade 2 is een feit. De opvolger van het van het scherm spattende zwaardvechtspel werd gisteren onthuld op de Let’s Talk iPhone-keynote. De Game-update gaat vandaag natuurlijk niet voorbij aan de eerste trailer van het spel, maar tegelijk is ook de huidige Infinity Blade geüpdatet. Always Up, Poo Poo Adventure, Seaport, koopjes en een update van Groove Coaster maken er een lekker dikke Game-update van. Gewoon, omdat we gisteren hebben overgeslagen.

Groove Coaster krijgt update

GU WO Groove Coaster iPhone iPod touchEind juli nog uitgeroepen tot de Game van de Week op iPhoneclub, volgden we de ontwikkelingen van het muziekspel Groove Coaster op de voet. Nu is er dan een update uitgekomen van de game waarin je op het beeld moet tikken op de maat van de muziek terwijl flashy achtergronden en beats aan je voorbij trekken. Hij biedt twee gratis nieuwe nummers (Just No Friend en Protocol Signal Generation) en één nieuwe die je in de applicatie voor 79 eurocent kan kopen: Hello 31337. Eveneens zijn er nieuwe versies van Play Merrilu, Not Get Wish en Breach of Faith. Ja, de digitale bliebmuziek – die overigens helemaal in de spelervaring past – staat duidelijk vooraan in Groove Coaster. Maar dat wisten we al. Dat maakt het zo goed.
Downloaden: Groove Coaster (€2,39, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=QI-jSm8IVR8

Herhalingsoefening: Always Up

GU DI Always Up iPhone iPod touchMisschien wilde ontwikkelaar Diesel Puppet met een schone lei beginnen. Of misschien waren ze toch niet tevreden met het succes van hun vorige spring-zo-hoog-mogelijk spel Jump and Fly. Always Up is in principe namelijk precies hetzelfde spel, inclusief de semi-schattige zwarte bromvlieg in de hoofdrol. Het verschil tussen de twee is dat Always Up een stuk gedetailleerder is afgewerkt. Het heeft nog steeds de cartooneske stijl met witte lijntje erom heen, maar kent vooral vollere levels met meer objecten en meer geanimeerde, levendige objecten. Always Up telt 64 levels in 4 werelden en 23 achievements om achteraan te streven. Nieuwe levels maken hun opwachting in november en december,
Downloaden: Always Up! (€0,79)
Downloaden: Always Up! Lite (gratis)

Lekker druk: Poo Poo Aventure

GU DI Poo Poo AdventureAh nee toch, een spel met poep in de titel. Twee keer! Is iPhoneclub zo diep gezonken? Nou, eventjes dan, maar niet zonder reden. Poo Poo Adventures is namelijk een soort Jetpack Joyride. Door op het scherm te drukken, ‘blaas’ je een vlaag wind onder een papieren vliegtuigje dat op die manier sterren kan verzamelen en objecten kan ontwijken. Een nogal vette, drukke stijl met bonte kleuren en de naam laten zien dat Poo Poo Adventure zich niet op de meest fanatieke speler richt. De moeilijkheidsgraad loopt gelukkig wel op tot een uitdagend niveau in de 20 conventionele levels en de 5 baasgevechten. Bonusitems en een extra modus proberen je langer aan het touchscreen gekluisterd te houden, maar als je geen bijzonder zwak hebt voor deze tekenfilmstijl, raden we je toch Jetpack Joyride aan.
Downloaden: Poo Poo Adventure (€0,79)

Harbor Master Manager: Seaport

GU WO Seaport iPhone iPod touchEven door de bank genomen: we kennen allemaal Flight Control en diens water-kloon Harbor Master. Je trekt een lijntje vanaf een boot naar een haven en loost de lading er af. Dat doe je net zo lang als je kunt, totdat de boten met elkaar botsen. Seaport lijkt enorm op Harbor Master, maar het gooit er nog een laagje bovenop. Hier hebben de schepen verschillende ladingen mee, die corresponderen met de kleuren van de havens. Het kan dus dat je een schip langs een rode, blauwe en gele haven moet dirigeren. Het wordt al snel erg hectisch als de vrachtschepen zich blijven aanmelden voor de havens en lege schepen ook nog het beeld uit gestuurd moeten worden, maar daarom werkt Seaport in levels en kun je havens upgraden. Een highscore zetten is dus niet het hoofddoel; dat is het halen van levels met een zo hoog mogelijke waardering. In de gratis versie krijg je 10 levels, daarna zijn er in-app in totaal 70 om af te vinken.
Downloaden: Seaport (gratis)

Trailer van de Dag: Infinity Blade 2

Er zijn niet veel games op de iPhone en iPod touch waarvan een kleine teaser al genoeg is om een filmpje tot Trailer van de Dag uit te roepen, maar voor Infinity Blade 2 liggen de kaarten natuurlijk wel even anders. De opvolger van de visuele grensverlegger van games op mobiele telefoons werd gisteren gepresenteerd op het Let’s Talk iPhone-evenement en doet ons nu al watertanden haar het resultaat dat op 1 december 2011 moet verschijnen. Ook in het tweede deel trek je als steeds zwaarder bepantserde ridder ten strijd tegen steeds groter wordende monsters en gedrochten. Aanvallen doe je natuurlijk weer over het beeld te swipen en voor wegduiken en je schild druk je knoppen in. Wie niet kan wachten, wordt nu al verwend door Epic Games. De originele Infinity Blade is namelijk net voorzien van de vierde gratis uitbreiding met nieuwe magische ringen, zwaarden en helmen. Er is een nieuwe vijand en tevens is een preview van Infinity Blade Awakenings aanwezig, het e-book van de fantasyschrijver Brandon Sanderson. And… FIGHT!
Downloaden: Infinity Blade (€4,99, universele app)

Koopjes

Elke dag zet iPhoneclub in de Game-update de fijnste aanbiedingen en acties op een rij van games die uit de App Store voor de iPhone en iPod touch zijn te downloaden. Er moet bijna wel iets voor je tussen zitten.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2011, 2:42
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, groove coaster, iculture speelt, infinity blade, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.