Forbes maakt profiel over hacker Comex (jailbreak)

Apple zou jailbreaker Comex een stage moeten aanbieden, schrijft Forbes in een portret dat ze van deze bekende jailbreakme.com-hacker hebben gemaakt. De 19-jarige Comex gaat als Nicholas Allegra door het leven en woont in New York.

comex portretHet gebeurt niet vaak dat een groot instituut als Forbes een portret maakt over een hacker. Met Comex hebben ze dat nu wel gedaan: ze doken in de wereld van de 19-jarige, die al driemaal door de beveiliging van de iPhone wist te breken. Comex heet in het dagelijks leven Nicholas Allegra en woont met zijn ouders in Chappaqua, New York. Momenteel heeft hij verlof van Brown University. iPhone-hacken ziet hij als het redigeren van een stuk tekst. “Je gaat er doorheen en zoekt naar fouten. Ik weet niet waarom ik er blijkbaar zo effectief mee ben.”


Andere hackers hebben respect voor de ontdekkingen van Comex. Dino Dai Zovi, mede-auteur van het Mac Hacker’s Handbook denkt dat Comex vijf jaar voorloopt op hackers die door de overheid zijn ingezet. Er zijn nu 2 miljoen iOS-apparaten gejailbreakt met jailbreakme.com, zegt Comex. Zou Apple deze jongen niet gewoon een stageplaats moeten aanbieden? Het artikel staat ook in de papieren editie van Forbes, die later deze week verschijnt.

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.