iPad-applicatie van TED: gratis toegang tot bibliotheek vol presentaties

Met TED zijn lezingen te bekijken over allerlei wetenschappelijke onderwerpen, van techniek tot politiek, die vaak op een bijzondere manier worden gebracht

TEDTED heeft een iPad-applicatie uitgebracht waarmee je gratis presentaties kunt bekijken. TED is een netwerk van conferenties met een online archief van presentaties. Het zijn lezingen over allerlei wetenschappelijke onderwerpen, van techniek tot politiek, die vaak op een bijzondere manier worden gebracht.


De applicatie lijkt veel op de website TED.com. Je krijgt na opstarten blokjes (met foto’s en een tekst) te zien, die linken naar video’s. Je kunt hier met je vingers doorheen scrollen of selecties maken door bepaalde tags te selecteren. Ook kun je doorklikken naar een aantal thema’s, die presentaties over één specifiek onderwerp samenbrengen.

De video’s zijn binnen de applicatie op te slaan, zodat je ze later offline kunt bekijken. Daarnaast biedt de applicatie de mogelijkheid om een random playlist te genereren op basis van wat voor soort presentatie je wilt zien en hoeveel tijd je hebt. Zo kun je kiezen voor inspirerende, grappige, mooie of nieuwsgierige presentaties.

De applicatie is gratis en ook alle video’s van TED zijn gratis te bekijken. Wel heeft TED de applicatie laten sponsoren door horlogefabrikant Rolex.

Downloaden: TED (gratis)

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.