Nederlandse iPhone 3G vliegt in de auto spontaan in brand

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

iphone verbrand in autoVoor het eerst is er in Nederland een iPhone in rook opgegaan. Dat klinkt wat cru, maar het is precies wat Pieter uit Leiden overkwam. Zijn iPhone 3G was nog maar twee maanden oud en lag op de bijrijdersstoel van de auto. De iPhone zat niet aan de oplader en lag gewoon in standby-stand op de stoel, in een Belkin-hoesje. Pieter verliet even de auto en zag bij terugkomst zwarte rook uit zijn auto komen. De iPhone bleek volledig te zijn verbrand en het ‘binnenbrandje’ had behoorlijke schade aan de bijrijdersstoel veroorzaakt. Na een telefoontje met T-Mobile bleek dat zij voorlopig niet bereid zijn om de schade te betalen.

We kregen de foto’s doorgestuurd van iPhoneNieuwsBlog, die er ook over zal schrijven.

Pieter blijkt het verhaal zelf ook al op het forum geplaatst te hebben. Daar vind je ook meer achtergrondinfo: iPhone ontploft in auto

iphone schade

zwarte rook

Possibly a first in Europe, an iPhone 3G has caught fire, causing serious damage to a car. Pieter from the Dutch city of Leiden left his car for a while and saw the interior filled with black smoke when he returned. His iPhone 3G, covered in a white Belkin hardcase and left unattended for the few minutes he was out of the car, was on fire, resulting in a completely destroyed passenger’s seat. The iPhone wasn’t connected to a charger and was in standby mode while in the car. Pieter contacted Apple and T-Mobile, the exclusive carrier for the iPhone in The Netherlands, but both refuse to take responsibility for the incident.

iphone verbrand in auto   iphone schade

zwarte rook

Pics were sent to us by iPhoneNieuwsBlog.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!