Review: Otterbox Impact Series voor iPhone 3G

Review van de Otterbox Impact Series, een siliconencase voor de iPhone 3G die van extra dik materiaal is gemaakt. Tegelijk blijven bepaalde delen van de iPhone onbeschermd, zoals het scherm en het Apple-logo aan de achterkant.

otterbox impactNa de Defender Series heeft Otterbox nu ook een beschermende hoes voor de iPhone uitgebracht, die iets minder bescherming biedt. De Otterbox Impact Series is een eenvoudiger uitgevoerde case: geen ingebouwde screenprotector, geen hardplastic skelet, maar een dikke siliconenlaag die je iPhone moet beschermen tegen stoten. De Otterbox Impact Series voor de iPhone is verkrijgbaar in wit en zwart voor $19,95.

Uitvoering van de Otterbox Impact voor iPhone 3G

De Otterbox Impact is eigenlijk een vrij eenvoudig uitgevoerde rubberen case. De binnenkant van elk hoekpunt is voorzien van een speciale netstructuur, waardoor de case volgens de fabrikant beter in staat is om schokken op te vangen. Aan de buitenkant is er een X-vormige verdikking aangebracht, met aan de vier zijranden een bobbelige structuur die extra grip geeft.

[flickr]set:72157611032599359[/flickr]

De muteknop en de iPod-connector blijven onbedekt, net als de camera en het Apple-logo aan de achterkant. Dat laatste is een wat vreemde keuze: als je de iPhone dan toch zo goed mogelijk wilt beschermen, waarom dan een opening gemaakt waardoor je logo bekrast raakt?

De case is alleen geschikt voor de iPhone 3G, niet voor de eerste generatie iPhone en iPod touch. Qua afwerking is de case wel netjes gemaakt: geen slordig afgesneden randjes en ongewenste franje.

Otterbox iPhone 3G Impact Case in gebruik

Er valt eigenlijk niet zoveel te zeggen over het gebruik van deze case. Net als de meeste siliconencases heb je goede grip en heb je een case die tegen een stootje kan. Eigenlijk vreemd is het feit dat Otterbox geen screenprotector meelevert. Dat zou je bij een bedrijf waar extreme bescherming zo belangrijk is, toch wel verwachten.

We begrijpen dan ook niet voor welke doelgroep deze case nu eigenlijk bedoeld is: voor de bouwplaats is ‘ie waarschijnlijk te ‘soft’ en voor een kantooromgeving is het wat overdreven om met zo’n extra dikke siliconencase rond te lopen. Misschien iets voor mensen die erg onhandig zijn en de iPhone vaak uit hun handen laten glippen?

[flickr]set:72157611032286185[/flickr]

Conclusie

Voor mensen die een wat steviger siliconenhoesje zoeken is de Otterbox Impact Series wel een aanrader. Het materiaal is slijtvast en vangt schokken beter op dan een hardcase. Door de bobbelige structuur aan de zijkanten van de case heb je voldoende grip, maar de case krijgt daardoor ook een wat grove uitstraling. Merkwaardig is de ronde opening aan de achterkant, waardoor het Apple-logo op de achterkant van de iPhone bloot staat aan krassen.

Meer info

  • Fabrikant: OtterBox
  • Verkrijgbaar: OtterBox.com
  • Prijs: $19,95 via de fabrikant (excl. verzendkosten)
  • Cijfer: 6,5

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2009
Categorie
Accessoires
Lees de 10 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »