Ontdekking: promocodes op de iPhone inwisselen weer mogelijk

Het blijkt weer mogelijk om promocodes op de iPhone in te wisselen. De optie was enige tijd verdwenen uit de applicatie App Store, maar is nu terug, onderaan het lijstje met favorieten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

promocode inwisselenMedio juni bleek de Redeem-optie voor het inwisselen van promocodes opeens van de iPhone te zijn verdwenen. In de App Store-applicatie was voorheen een knop aanwezig (More) waarmee je op een vervolgscherm terechtkwam, waar je kadobon- en promocodes kon inwisselen. De optie bleek via een over-the-air update plotseling te zijn weggehaald. Via zo’n zelfde ongemerkte ingreep blijkt de Redeem-optie weer te zijn teruggekeerd. Als je door het lijstje met Uitgelicht/Featured-applicaties bladert, staat onderaan het lijstje een brede knop met de tekst Inwisselen.

Dat vraagt natuurlijk om een testje: blijkt het mogelijk om promocodes voortaan via je Nederlandse iTunes-account in te wisselen? Dat blijkt helaas niet het geval: promocodes worden geweigerd met een foutmelding “De code die u heeft ingevord is geen geldige code”, terwijl dezelfde code in de Amerikaanse App Store wel blijkt te werken. In de Nederlandse App Store-applicatie op de iPhone kun je alleen codes voor kadobonnen invoeren, zo bleek tijdens het uitproberen.

promocode iphone

Voor mensen die vaak onderweg zijn en niet altijd hun desktopcomputer bij de hand hebben, is het dus goed nieuws: je kunt voortaan weer gewoon vanaf je iPhone promocodes inwisselen. Maar je hebt nog steeds een Amerikaans iTunes-account nodig. Op dat onderwerp willen we nog even terugkomen, want er ontstond kortgeleden wat verwarring of het openen van een Amerikaans iTunes-account wel of niet mogelijk was zonder creditcard. Bij sommige mensen was de optie ‘None’ aanwezig, bij andere mensen niet. Dat heeft ermee te maken hoe je het account probeert aan te maken. De truc is dat je vanuit de Amerikaanse App Store een gratis applicatie moet proberen te downloaden. Zodra je de melding krijgt dat je moet inloggen met een account, maak je een nieuw account aan en heb je de mogelijkheid om creditcardgegevens achterwege te laten. Probleem ook weer opgelost!

Tipgever: Da-J

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2009, 12:15
Categorie iDevices
Onderwerp promocode

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.