Review: iFrogz Wrapz Luxe Case voor iPhone 3G

Review van de iFrogz iPhone 3G Luxe Case, een hardcase in twee kleuren die uit twee delen bestaat. Deze hardcase heeft een rubberachtige finish met een metallic glans. Wij probeerden de zwart/blauwe versie uit.

ifrogz luxe caseiFrogz brengt diverse accessoires voor de iPod en iPhone uit. Op dit moment hebben ze een promotie waarbij je 50% korting krijgt als je via de website iets besteld, maar helaas geldt dat niet voor de iPhone 3G-producten zoals de iPhone 3G Luxe Case die we hier zullen bespreken. Naast deze hardcase heeft iFrogz ook gekleurde siliconencases, een zwarte siliconencase met autobandprofiel en semi-transparante hardcases in het assortiment.

Uitvoering van de iFrogz Wrapz Luxe Case voor iPhone 3G

De iPhone 3G Luxe case bestaat uit twee delen, die met een schuifmechanisme aan elkaar worden bevestigd. De onderste helft van de case is altijd zwart, terwijl je voor de bovenste helft kunt kiezen uit verschillende kleuren. De case die wij hebben getest is blauw/zwart. Aan de achterkant van de case zit een ronde constructie waarmee de twee helften van de case in elkaar klikken. Het kost daardoor weinig moeite om de iPhone weer uit de case te halen. Het materiaal is plastic met daarop een rubberachtige coating.

Aan de binnenkant is de case beplakt met een zwarte laag fluweelachtig materiaal, dat ervoor zorgt dat de iPhone niet bekrast raakt door harde delen van de case. De ronde sluiting achterop de case raakt de iPhone daardoor niet en er kan ook geen slijtagestreep ontstaan waar de twee delen van de case elkaar raken. In de verpakking vind je ook nog de gebruikelijke screenprotector: deze is van een wat stugger materiaal dat bij zorgvuldig opbrengen eigenlijk niet meer zichtbaar is.

[flickr]set:72157607903608802[/flickr]

iFrogz Wrapz Luxe Case voor iPhone 3G in gebruik

De iFrogz Luxe case beschermt de iPhone rondom en heeft door de rubberachtige coating een goede grip. Voor het opladen van de iPhone moet je een kabeltje of een geschikte dock gebruiken, of de iPhone telkens uit de case halen. Door de gekozen constructie gaat dat eigenlijk vrij vlot. De Luxe Case maakt de iPhone 3G niet veel dikker; eigenlijk een prima case die doet wat het belooft.

[flickr]set:72157607911463381[/flickr]

Conclusie

De iFrogz Luxe Case voor iPhone 3G beschermt het toestel rondom, maakt het nauwelijks dikker en is makkelijk weer te verwijderen. Zoek je een unieke of bijzonder luxe case, dan ben je bij de iFrogz Luxe Case toch wat aan het verkeerde adres. Er mag dan ‘Luxe’ in de naam staan, maar dit is gewoon een goede basis-hardcase die het essentiële te bieden heeft: goede bescherming in een neutrale verpakking.

Meer info

Lees de 7 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »