Review: Contour iSee voor iPhone 3G

Review van de Contour iSee, een kristalheldere case van polycarbonaat. De iSee biedt een slanke, haast onzichtbare bescherming voor je iPhone 3G.

contour isee voor iPhone 3GContour maakt beschermende cases voor de iPhone en is vooral bekend van de transparante cases waarbij je iPhone nog volledig zichtbaar blijft. Bij de Contour iSee voor de iPhone 3G geeft de naam al aan dat de iPhone ook bij dit model door de case heen te zien is. Dat is ideaal voor mensen die hun iPhone graag aan anderen willen showen en tegelijk goede bescherming willen. Toch heeft deze case wel wat eigenschappen waardoor ‘ie niet voor iedereen geschikt is.

Uitvoering van de Contour iSee voor iPhone 3G

De Contour iSee is een hardcase en bestaat uit twee helften van doorzichtig polycarbonaat. Twee los meegeleverde witte siliconendopjes beschermen de iPod-connector en de aan/uitknop. Eerlijk gezegd had Contour misschien beter een afdekdopje voor de headset-aansluiting erbij kunnen doen. Ook een screenprotector krijg je er niet bij. Beide helften van de case klikken met een doordachte constructie op elkaar en zijn daarna alleen nog met een muntstuk los te wrikken. De iSee is daarom een case voor mensen die hun iPhone continu in de case willen laten zitten.

[flickr]set:72157607916559301[/flickr]

Bij eerdere uitvoeringen van Contour-cases (ik heb de iSee voor de eerste generatie iPod touch ooit gekocht) zaten de afdekdopjes aan de case vastgemaakt. Omdat ze nogal vergeelden heb ik ze later eraf gescheurd en weggegooid. De case is prima zonder siliconen afdekdopjes te gebruiken; vooral bij de aan/uitknop is er eigenlijk geen reden voor extra bescherming.

[flickr]set:72157608210901869[/flickr]

Contour iSee voor iPhone 3G in gebruik

De Contour iSee is gemakkelijk te plaatsen en is bedoeld om er verder niet meer naar om te kijken. Ga je aan de slag met een muntstuk om de case weer los te halen, dan zul je merken dat je voorzichtig moet wrikken om te voorkomen dat er een stukje hardplastic afbreekt. Dat wil overigens niet zeggen dat de case meteen kapotgaat; het is meer zo dat achteloos openen van de case er niet bij is – je moet er echt even de tijd voor nemen.

Een ander aandachtspuntje is de siliconen afdekdop voor de iPod-connector: omdat je dagelijks zult willen opladen moet je deze afdekdop ergens bewaren. Onhandige types raken zo’n dop al snel kwijt. Of de siliconen afdekdopjes van deze Contour-case ook last hebben van vergeling, zal pas na een paar maanden blijken. Misschien is het te voorkomen door de dopjes in een bleekmiddeloplossing te stoppen of regelmatig te wassen.

[flickr]set:72157608202255294[/flickr]

Conclusie

De Contour iSee is onopvallend en geeft de iPhone 3G toch goede bescherming, maar je moet deze case alleen kopen als je de case wilt plaatsen en het daarna wilt laten zitten. Het openen van de case met een muntstuk is goed te doen, maar moet voorzichtig gebeuren, om te voorkomen dat er iets afbreekt. Voor dagelijks in en uit de case halen is de Contour iSee niet geschikt; vandaar de iets lagere score.

Meer info

Lees de 17 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »