App Gemist
App Gemist

App Gemist: YouTube, Flitsmeister 3.0, CoalitieKiezer en meer

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

YouTube iPhone-app 1Elke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dagelijks de beste eruit. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week heeft YouTube een eigen applicatie uitgebracht als reactie op het afgelopen contract met Apple en kan je in de handige flitsers-app Flitsmeister zien hoe lang je nog in de file moet staan.

AG SmartSpotter iPhoneSmartSpotter – De tandpasta wordt deze week voor de helft van het geld aangeboden. Heeft jouw lokale drogist dit koopje wel goed uitgestald? Maak er een foto van met je iPhone en verdien er twee euro mee. SmartSpotter is naast Roamler een Nederlandse applicatie die dit soort deals met winkelketens en andere opdrachtgevers beklinkt, zodat jij met betrekkelijk weinig moeite een kleine vergoeding kan innen. De Nederlandse dienst is vanaf nu ook actief in België met Belgische opdrachtgevers.
Downloaden: SmartSpotter (gratis)

AG Quickmark QR-code scanner iPhoneQuickmark – Je kan het nu niet meer terugzien in de App Store. QuickMark was een van de eerste QR-scanners op de iPhone en iPod touch, maar die sporen zijn gewist. De app is heruitgebracht als een gloednieuwe versie 5.0, met als belangrijkste verkoopargument dat de applicatie voortaan gratis te downloaden en te gebruiken is. Dat maakt de app nog niet onderscheidend in het gigantische aanbod van scanners, maar daar is een extra functie voor geïmplementeerd. Je kan nu ook QR-codes op eerder gemaakte foto’s door de app laten lezen.
Downloaden: Quickmark (gratis)

AG Google Drive iPhoneGoogle Drive – Google heeft de vernieuwde Google Drive-app beschikbaar gesteld in de App Store. De update geeft de mogelijkheid om Google-documenten te bewerken, de lay-out te veranderen en samen te werken aan documenten. De update lekte een paar dagen geleden al uit, toen Google per ongeluk de releasenotes online zette. Bewerkingen die je in je Google-document doorvoert worden binnen seconden ook zichtbaar voor anderen die samenwerken aan het document. Je kunt nieuwe mappen aanmaken en nieuwe Google-documenten creëren, meteen vanuit de app.
Downloaden: Google Drive (gratis)

AG YouTube iPhoneYouTube – YouTube heeft een iPhone-applicatie uitgebracht, waarmee je ondermeer video’s op de website kunt bekijken. De app is een alternatief op de YouTube-applicatie in iOS 5 en lager, die vanaf iOS 6 niet langer gebruikt zal worden. Apple’s licentie op YouTube is verlopen en er zou zijn gekozen om deze niet te verlengen. In plaats daarvan wilde Google overstappen op een eigen app. Je kunt vanuit de app video’s opzoeken en inloggen met je Google-account, zodat je toegang krijgt tot je kanalen en favorieten.
Downloaden: YouTube (gratis)

AG Flitsmeister iPhoneFlitsmeister – De populaire flitsers-waarschuwingsapp Flitsmeisteris totaal vernieuwd. Versie 3.0 van de app heeft een makeover gekregen, waardoor de applicatie er strakker uitziet dan voorheen. Maar de update is inhoudelijk pas echt het vermelden waard. Vanaf nu kunnen flitspalen en files worden weergegeven op een kaart terwijl je aan het rijden bent. De kaart draait mee met je rijrichting en geeft eveneens jouw snelheid weer tegenover de maximumsnelheden op A- en N-wegen. Het laat zelfs zien hoe lang je nog in de file staat!
Downloaden: Flitsmeister (gratis)

AG KeurmerkenWijzer iPhoneKeurmerkenWijzer – Wist je dat er veertien verschillende keurmerken zijn die in Nederland op alleen al eieren worden geplakt? Eten, drinken, kleding, cosmetica, hout: je kan het zo gek niet bedenken of er worden labels op geplakt die aantonen hoe milieu- en diervriendelijk producten zijn. De KeurmerkenWijzer van de wetenschappelijke toetsingscommissie Milieu Centraal laat zien welke waarheid er achter de embleempjes schuil gaat. Zo worden er bijvoorbeeld geen eisen aan milieu en dierenwelzijn gesteld bij het IKB-keurmerk dat je op eieren treft.
Downloaden: KeurmerkenWijzer (gratis)

AG Wiskunde iPhoneWiskunde – CEON, een van de grootste Nederlandse app-uitgevers op het gebied van onderwijs, heeft een nieuwe applicatie uitgebracht die nu al voorbereidt op de eindexamens wiskunde voor HAVO-A, VWO-A en VMBO TL/GL. Zo kan je nu alvast een voorproefje krijgen van het niveau van de beproevingen aan het eind van het schooljaar. De applicatie legt iets minder dan twintig vragen voor per niveau, waarbij je standaard vier antwoorden hebt om uit te kiezen.
Downloaden: Wiskunde (gratis)

AG CoalitieKiezer iPhoneCoalitieKiezer – Hebben we met de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen – de VVD als grootste, PvdA er net achteraan – niet al een sterk signaal afgegeven wie we graag zien regeren in Nederland? Volgens ontwikkelaar La Carte Internet niet. Zij waren er als de kippen bij om de CoalitieKiezer uit te brengen voor de iPhone. “Het idee is om massaal aan te geven wat uw favoriete coalitie is. Alleen dan zijn wij ervan overtuigd dat hier iets mee te doen is”, luidt de omschrijving van de applicatie in de App Store.
Downloaden: CoalitieKiezer (gratis)

AG Telfort Wifi BellenTelfort Wifi Bellen – Telecomprovider Telfort, onderdeel van KPN, heeft een applicatie uitgebracht waarin je vanuit het buitenland naar Nederland kan bellen voor 10 cent per minuut. Het betreft een proef onder een geselecteerde groep klanten die met een gebruikersnaam en inlogcode toegang krijgt tot de app. Het maakt voor de applicatie niet uit vanuit welk land er wordt gebeld en of je naar een vast of mobiel nummer belt; de prijs blijft altijd hetzelfde. De proef draait de komende drie maanden. Om te kunnen bellen, heb je een werkende Wi-Fi-verbinding nodig.
Downloaden: Telfort Wifi Bellen (gratis)

AG Coach van het Jaar Live CVHJ iPhoneCoach van het Jaar Live – Het online voetbalmanagementspel Coach van het Jaar heeft een officiële applicatie voor de iPhone en iPod touch gekregen. In de applicatie word je met pushberichten live op de hoogte gehouden van de prestaties van de spelers die je hebt opgesteld. In het spel stel je een eigen Eredivisie-team samen met van elke club één speler, om competitieronde na ronde zoveel mogelijk punten mee te halen. Helaas kan je het team nog niet wijzigen in de applicatie.
Downloaden: Coach van het Jaar Live (gratis)

AG ProfCoach Eredivisie Live iPhoneProfCoach – Het officiële voetbalmanagerspel van Eredivisie Live is ook voorzien van een eigen app. In ProfCoach voor de iPhone en iPod touch kan je de laatste scores en tussenstanden zien van jouw team bestaande uit Eredvisie-voetballers die punten voor je halen. Je kan elke ronde meteen je transfers en wissels uitvoeren in de app. Voor het inlogproces en aanmaken van een team, word je wel voorwezen naar een site.
Downloaden: ProfCoach (gratis)

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.