Apple ‘stond versteld’ van vraag naar iPhone 5

Apple 'stond versteld' van de vraag naar de iPhone 5, waarvan de eerste lichting in slechts een uur tijd uitverkocht was.

iphone 5 verzendtijdVrijdagochtend startte in een negental landen, waaronder de Verenigde Staten en Duitsland, de voorverkoop van de iPhone 5. De eerste lichting was al binnen een uur uitverkocht, waardoor het nieuwe toestel nu al in verschillende landen moeilijk verkrijgbaar is. De levertijd is in deze landen inmiddels opgelopen naar twee weken. “We staan helemaal versteld van de reactie van klanten”, verklaarde een woordvoerster van Apple vrijdagavond tegenover verschillende media.

Bij de voorverkoop voor de iPhone 4 en 4S duurde het respectievelijk 20 en 22 uur voordat Apple door de eerste voorraad toestellen heen was. De iPhone 5 was zoals gezegd al binnen een uur uitverkocht. Als we alleen kijken naar die gegevens dan lijkt de vraag naar de nieuwe iPhone aanzienlijk groter te zijn dan bij vorige toestellen. Toch valt niet met zekerheid te zeggen of dat echt het geval is. Het kan zijn dat Apple simpelweg minder toestellen op voorraad had, bijvoorbeeld vanwege berichten dat de productie van beeldschermen bij leverancier Sharp vertraging zou hebben opgelopen.

De iPhone 5 is vanaf 28 september ook verkrijgbaar in Nederland en België. Provider T-Mobile start op 21 september met een voorinschrijving. Mogelijk zullen andere providers hetzelfde doen. Het is nog niet duidelijk of er, net als in Duitsland, ook een algemene voorverkoop via de online Apple Store zal plaatsvinden. Die moet Apple nog aankondigen.

Eerder schreven we dat de ontgrendelde iPhone 5 in Europa vanaf 679 euro aangeboden zal worden. Toch lijkt het erop dat de Nederlandse prijzen mogelijk iets lager zullen uitvallen. Die indicatie geeft de Duitse online store waar de iPhone 4S momenteel voor een vanafprijs van €579 wordt aangeboden, terwijl hetzelfde toestel in Nederland €559 kost. De iPhone 5 is bij de Duitsers €100 duurder. Als Apple hetzelfde systeem hanteert zou de ontgrendelde iPhone 5 in Nederland dus geen €679 maar €659 moeten kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2012, 10:14
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.