Amerikaanse rechter: iPhone schendt 3 patenten van MobileMedia

· Bastiaan Vroegop

RotatiepatentDe Amerikaanse rechter heeft bepaald dat de iPhone drie patenten in handen van MobileMedia schendt. Dit tweette persbureau Bloomberg. Het is nog niet duidelijk over welke patenten het precies gaat, maar volgens The Next Web zou de rechter onder andere oordelen over een paten over het roteren van content als de iPhone wordt gedraaid. Een tweede patent uit de zaak betreft de manier waarop je een telefoongesprek afwijst op de iPhone.

MobileMedia is in handen van Nokia, Sony en MPEG-LA en beheert voor deze drie in totaal 300 patenten. Aan het hoofd van MobileMedia staat Larry Horn, die tevens de CEO van MPEG-LA is.

Details over de zaak zijn op het moment schaars. We weten dat drie patenten volgens de rechter zijn geschonden, maar het is ook nog niet duidelijk wat de gevolgen hiervan zijn. Voordat er een schadevergoeding wordt toegewezen moet er wellicht eerst worden aangetoond wat de precieze gelopen schade is.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.