iPhone 5 pre-order vanaf vandaag 9:01 uur (eerste uitrol)

·

iphone 5 bloemApple begint vandaag met de voorbestellingen van de iPhone 5, een week voordat het toestel in de winkel ligt. Het gaat voorlopig alleen om de landen waar de iPhone 5 vanaf 21 september te koop is, namelijk de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en enkele andere landen.

De Apple Store is momenteel online, waardoor je in onder andere Duitsland een pre-order kunt plaatsen. De iPhone 5 wordt in Frankrijk en Duitsland verkocht voor vanaf 679 euro. In de Nederlandse Apple Store staat nog geen prijs aangegeven.

Wel weten we dat onze landen op 28 september aan de beurt zijn, dus mogelijk begint de pre-order bij ons op 21 september.

De iPhone 5 wordt verkocht voor de volgende prijzen in Duitsland en Frankrijk:

 • 16 gb iPhone 5: 679 euro
 • 32 gb iPhone 5: 789 euro
 • 64 gb iPhone 5: 899 euro

Het is nog niet officieel bekend of dit dezelfde prijzen zijn waar de iPhone 5 voor in Nederland aangeboden zal worden. De Duitse iPhone 5 die via de Apple Store wordt aangeboden is simlockvrij.

De late introductie in Nederland, een week nadat grotere landen aan de beurt zijn geweest, maakt het misschien aantrekkelijk om nu alvast een iPhone 5 in de VS of in Duitsland te gaan halen. Maar of dat slim is, is nog maar de vraag: je hebt een lokaal adres nodig en bij veel aanbieders moet een abonnement afgesloten worden. Bovendien is de Amerikaanse iPhone 5 de eerste weken nog niet simlockvrij verkrijgbaar, aldus The Verge.

De Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart gaat de iPhone 5 verkopen vanaf 8:00 uur ‘s ochtends (lokale tijd) met een prijs vanaf 190 dollar. Maar daarvoor moet je uiteraard wel een tweejarig abonnement aanschaffen en de uitlevering vindt uiteraard pas plaats op 21 september. De iPhone 4 en iPhone 4s kun je voor respectievelijk $1 en $90 in handen krijgen. Wal-Mart gaat de iPhone 5 overigens weer wel vanaf het begin simlockvrij verkopen, voor respectievelijk $649 (16GB), $749 (32GB) en $849 (64GB).

Apple heeft zelf tegenover Wired bevestigd dat het vooraf bestellen van de iPhone 5 mogelijk is vanaf 0:01 uur Pacific Time (3.01 EST), dus 9:01 uur Nederlandse tijd. Twee minuten eerder kun je al terecht bij de Amerikaanse operators Sprint en Verizon. AT&T heeft nog niet bekendgemaakt wanneer ze gaan starten met de bestellingen, maar ook bij deze partij moet je een abonnement afsluiten.

Ben je van plan om in de rij te gaan staan, dan kun je om 8:00 uur lokale tijd terecht bij de Apple Stores in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk of Engeland. Wel is het zaak om op te letten welke versie van de iPhone 5 je koopt: er zijn namelijk drie varianten en het is de vraag of het ‘wereldmodel’ A1429 wel in de VS verkocht gaat worden. Dit model ondersteunt de 4G-frequenties 850, 1800 en 2100 MHz. Als in Nederland 4G-abonnementen op de 1800 MHz-band aangeboden gaan worden, zitten we goed met dat model. Daarnaast is er een A1429 CDMA-versie (niet bruikbaar in Europa) en een A1428 GSM-versie (geschikt voor bellen en 3G, maar de LTE-frequenties zijn ongebruikelijk voor Europese operators).

Apple heeft in Duitsland bekend gemaakt dat het vanaf 9:01 uur lokale tijd de bestellingen laat binnenstromen. Bij T-Mobile, Vodafone en O2 in Duitsland kunnen klanten vanaf vandaag hun iPhone 5 met een abonnement bestellen. Je zit dan uiteraard wel vast aan een Duits abonnement. Bestel je de iPhone 5 bij de Apple Store in Duitsland, dan heb je (waarschijnlijk) een Duits afleveradres nodig. Vanaf 9:01 uur staat het bestelformulier online en weten we meer.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

96 reacties

 1. door John Nievelstein

  Bij bestellen in de duitse apple store heb je een lokaal adres nodig, en het geld kan alleen via een duitse rekening overgemaakt worden. Behalve als je met de creditcard betaalt natuurlijk.
  Slim is het wel om via een duitse rekening te betalen, omdat het anders veels te lang duurt voordat het geld bij apple binnen is en wordje alsnog op de lange baan gegooid en heb je de iphone niet op 21 sept binnen.

  Ik heb vorig jaar via de duitse store bestelt, en ben over een uur hetzelfde van plan. Hoop hiermee voldoende mensen te hebben geinformeert!

 2. door dotter

  als ik nu de iphone 5 in een franse apple store koop. moet ik daar dan een abonnement bij nemen? en moet ik nog op speciale dingen letten?

 3. door sjaak

  wat?? 649 euro voor losse iPhone? Dat is omgerekend 499 euros. Wat is dit voor een streek? moeten wij 180 euro meer betalen dan die americans?

 4. @dotter: Als ze alleen met abonnement verkopen wel. Als ze ook simlockvrij verkrijgbaar zijn kun je uiteraard simpelweg een losse iPhone kopen (zonder abonnement dus).

 5. door Bas Post

  Ik wil straks om 09:01 bij de online apple store in Duitsland een iphone 5 bestellen, ik heb familie net over de grens wonen en heb een hun adres toegevoegd als afleveradres bij appleid.com. Dit moet toch gewoon werken als ik de iphone 5 met mijn apple id bestel?
  De Duitse iphone 5 is toch gewoon in Nederland/Europa te gebruiken?

 6. door dotter

  @jean-paul horn
  dank u voor de snelle uitleg.
  laat ons hopen dat ze simlockvrij verkrijgbaar zullen zijn!
  is het het beste om nu ook al te pre-orderen of niet?

 7. door Christian Luijten

  Origineel geplaatst door sjaak
  wat?? 649 euro voor losse iPhone? Dat is omgerekend 499 euros. Wat is dit voor een streek? moeten wij 180 euro meer betalen dan die americans?

  $649 is inderdaad €499. Tel daar 21% BTW bij en je komt op €603. Zoals je misschien weet is vrijwel alles in de VS goedkoper dan in Europa doordat we hier veel meer fan zijn van allerlei belastingen betalen. Ik vermoed dat die laatste €40 daardoor te verklaren zijn.

 8. door dmr

  Ik krijg vandaag mijn samsung galaxy s3 binnen voor 512 euro.

  Ik trap niet meer in de apple geintjes nadat ik de iphone 5 heb gezien. Einde oefening.

 9. door Chris

  Je kan via de AppStore Apple app de iPhone 5 bestellen (vermoedelijk na 9;00). Deze kan je aannemelijk genoeg in NL laten bezorgen. Maar is dit dezelfde iPhone 5 die in NL verkocht gaat worden? Kan het dus kwaad om in DE te kopen nu?

 10. door Sander

  Ik vind dat er nog steeds wel veel onduidelijkheid is welke iphone we hier kunnen gebruiken..
  Als ik het goed begrijp / goed lees hebben wij hier versie ‘A1429′ nodig.

  Want je hebt van versie ‘A1429′ ook een CDMA versie, zo lees ik hier.

 11. door patrik

  @dmr: En wil je je dure Samsung snel weer verkopen, dan krijg je er niks meer voor. Omdat hij tweedehands niks waard is. Ga lekker op een Sansung forum zeuren!!

 12. door Leo Klepper

  @dmr: Heb ook een iPhone gehad, maar werd gestoord van het gedoe met iTunes en de belachelijke “alles op slot – policy” van Apple.

  Heb deze week een Sony Xperia Mini gekocht voor € 129,-. Heerlijk simlockvrij mini toestelletje met Android 4.0, degelijk gebouwd, super geluid, soepel en open besturingssysteem.

 13. door Pim Brussee

  @dmr: verschillende kennissen en vrienden van mij hebben hun S3 al op marktplaats gezet, en gaan nu voor een Lumia 920 of iPhone. Zo blij waren ze ermee!

 14. door patrick

  koffie *check*
  creditcard *check*

  laat maar komen !

 15. door Brian

  @Leo Klepper: Tja, ik heb juist weer negatieve ervaringen met Android. Nadat ik van 3GS een SGS2 had gekocht heb ik na 3 maanden toch maar besloten om een iPhone 4S te kopen.

  iTunes vind ik trouwens geen goed argument. Ik gebruik sinds iCloud en Dropbox nooit meer iTunes.

 16. door Consolez

  @patrick: Same here..
  Wat gaat het worden ? Wit/Zwart ? GB’s ?

  Gezien de prijzen denk ik dat het dit jaar 32gb (zwart) wordt ipv 64gb (wit).

 17. door Nakyoruto

  @Chris: Ik zou wel eens willen weten welke app dat is, ik kan niks iPhone 5 gerelateerd vinden in de AppStore.

 18. door patrick

  Origineel geplaatst door Consolez
  @patrick:Same here..Wat gaat het worden ? Wit/Zwart ? GB’s ?Gezien de prijzen denk ik dat het dit jaar 32gb (zwart) wordt ipv 64gb (wit).

  De zwarte weer en 16GB is altijd voldoende voor mij geweest , de witte is trouwens erg mooi deze keer maar te smet gevoelig in mijn ogen

 19. door Jos

  @sjaak: vergeet niet dat de prijzen in dollars zonder VAT zijn, in californie komt er ongeveer nog 10% bij. Al met al is een iPhone in de VS 80 euro goedkoper dan in NL.

 20. door Sander

  @patrick: Ga je hem bestellen in duitsland of de VS ?

 21. door patrick

  Origineel geplaatst door Sander
  @patrick: Ga je hem bestellen in duitsland of de VS ?

  Duitsland

 22. door Consolez

  Ze zijn te laat ;)

 23. door Remco

  Zitten we helemaal klaar voor, is hij nog niet online :(

 24. door Gert-Jan

  tot zover nog niet online… :(

 25. door Sander

  inmiddels 09:04.. De halve wereld zit op de F5 toets te drukken..

 26. door patrick

  Origineel geplaatst door Sander
  inmiddels 09:04.. De halve wereld zit op de F5 toets te drukken..

  nee hoor CMD+R :D

 27. door Gert-Jan

  als tie zo online komt, *uitverkocht*

 28. door Brian

  De app doet het wel weer.. (iig naar de Nederlandse store)
  Edit: Ah de site ook weer..

  Ik zie dat op dit moment alleen de 16GB van de 4S nog te koop is in de Nederlandse Apple Store.

 29. door Marlon ormskirk

  @dmr: ik heb precies hetzelfde gedaan en ben snel weer terug gekomen van mijn besluit. Maar misschien is jouw keus wel de juiste keus. Snap alleen niet waarop je juist hier een reactie zet? Toch een beetje heimwee? :-))

 30. door Knarf

  Iemand een idee hoe ik in de Duitse store hem naar Nederland kan laten verzenden? Heb er namelijk 2 in de wacht staan op dit moment… Of kan dat gewoon niet?

 31. door Consolez

  Is het ook mogelijk om via de app in de duitse store te komen ??

 32. door devi

  is dit gewoon de Europese versie ? ik kan die via een collega bestellen hij woont in Duitsland

 33. door marco

  ligt het aan mij……nog steeds niet verkrijgbaar……inmiddels al 9:15!

 34. door Sander

  Zoals verwacht, niet te bestellen om vervolgens naar Nederland te verzenden.. toch nog even geduld..

 35. door Jieve

  @devi: Dat is volgens mij idd de zelfde, Model A1429 GSM Model.

 36. door Gert-Jan

  Hier doet de store het nog niet…

 37. door nithnex

  Ook hier in de VS nog geen nieuws..

 38. door elvin

  Hij is er nog steeds niet zie steeds niet leverbaar.

 39. door Xa4cornelis

  Je moet even je cache leegmaken of een andere browser openen, mijnes is inmiddels besteld :D

 40. door Consolez

  Besteld :)

 41. door Kenneth

  Je kan hem niet bestellen om in BE te leveren?

 42. door Xa4cornelis

  Origineel geplaatst door Kenneth
  Je kan hem niet bestellen om in BE te leveren?

  Waarschijnlijk niet nee.

 43. door patrick

  Origineel geplaatst door Consolez
  Besteld

  hier is de store nog offline

 44. door Sander

  Origineel geplaatst door Kenneth
  Je kan hem niet bestellen om in BE te leveren?

  Nope.. heb ik al geprobeerd naar NL..
  Helaas nog even wachten ..

 45. door Xa4cornelis

  Origineel geplaatst door patrick
  hier is de store nog offline

  Open een andere browser, of leeg je cache geheugen :) dan doet tie t wel

 46. door Sander

  @patrick: ff je browser cache verwijderen.. of andere browser gebruiken..

 47. door nithnex

  @Xa4cornelis: Het is me nog niet gelukt. Cache geleegd en nog geen verandering

 48. door patrick

  Origineel geplaatst door Xa4cornelis
  Open een andere browser, of leeg je cache geheugen dan doet tie t wel

  hier niet in Safari, Chrome en Firefox :S

 49. door Robin

  Ik kom er wel, maar ik kan hem nog niet bestellen. Er staat binnenkort beschikbaar.

  Of bestellen jullie die in de DE store?

 50. door dotter

  in de nl store kan je hem uiteraard nog niet pre-orderen
  alleen in de stores waar hij de 21ste al uitkomt
  je moet natuurlijk wel een adres in dat land ingeven en reeds betalen.

 51. door Jieve

  Ik kan wel op de duitse website komen, alleen in de duitse store niet…

 52. door pjotrvdh

  Store is weer online maar de iPhone 5 is nog niet te bestellen helaas

 53. door Gert-Jan

  Browser truck werkte, 2 iphones besteld :)

 54. door Sander

  @Robin: In de DE store, maar je moet wel een DE adres hebben.

  http://store.apple.com/de

 55. door spsx

  “Wel weten we dat onze landen op 28 september aan de beurt zijn, dus mogelijk begint de pre-order bij ons op 21 september.”

  Bij de Ipad 3 kon je hem ook niet preorderen en bij de Iphone 4s ook. Was het maar is waar dat dat is kon in NL.
  Als je hem dan besteld hoe zit het dan met je Nanosim want zijn die al los te krijgen?

 56. door nithnex

  MOET ik een carrier kiezen om het vanuit de VS te bestellen?

 57. door Robin

  Dan maar een weekje wachten!

 58. door glenn

  Besteld op franse apple store word geleverd bij franse collega :D

 59. door Bas Post

  Whoehoeee!!!
  Ben zo blij! Heb de 32gb zwarte iphone 5 via de Duitse online apple store besteld en al betaald! Leverbaar tussen 2-7 dagen! Algeleverd in Elten (bij arnhem A12 de grens over bij mijn oom en tante! Bevestigd en al met duitse emails van Apple!

 60. door Bamibal

  Welke model iPhone word in Nederland verkocht? De wereldmodel?

 61. door jasper

  Ik heb nog steeds een T-Mobile I-150 abonnement. Kan ik dat meenemen naar de iPhone 5? Of de telefoon loskopen en is T-Mobile bereid om een Nano-Sim te leveren? iemand enig idee?

 62. door Sander

  @jasper: Ik weet dat toen met de iphone 4 van sim naar micro-sim vodafone geen problemen gaf, en gewoon een micro-sim meegaf.. Dus lijkt met ook niet met t-mobile

 63. door zilli

  Grappig, die hipsters die lichtelijk geirriteerd worden omdat men een ander toestel kopen en hun mening klaar hebben over de iPhone5. Live & let live man, pff..

  Ik heb nog steeds de iPhone 4 met jailbreak en mijn vriendin die moet upgraden omdat haar iPhone4 een ‘nat’ ongelukje heeft gehad. Mijn backup 3G voldoet niet naar haar wensen dus gaat ze upgraden.

  Normaliter upgrade ik ook als er weer een nieuw non-S versie uitkomt maar ik denk dat ik maar een jaartje wacht en afwacht wat er geboden wordt met de S-type. Ik moet echter in december verlengen. Als ik een mooi aanbod zie dan neem ik ‘m ook uiteraard. Maar ik wacht lekker af..

 64. door Gogi

  Ik ben ook SUPER blij….

  Net 2x witte iPhone 5 via Engelse apple store besteld en betaald. Een voor mijn vrouw en een voor mezelf.
  Ik heb het op mijn Borderlinx adres in Engeland laten bezorgen. TOP TOP TOP

 65. door Robin

  Origineel geplaatst door jasper
  telefoon loskopen en is T-Mobile bereid om een Nano-Sim te leveren? iemand enig idee?

  T-Mobile zou eigenlijk wel moeten.

 66. door Martijn

  ik rijd vrijdag ochtend wel ff naar oberhousen toe is maar 200 km

 67. door Consolez

  Voor de mensen die geen DE adres hebben : google eens op “huifkar verzenden”.

  Ik heb al eerder goede ervaringen opgedaan met deze dienst. Doorstuurservice inclusief verzekerde verzending kost €18,05.

 68. door Martijn

  als je hem nog moet laten verzenden
  via borderlinx of een andere pakketservice
  dan kan je net zo goed 7 dagen langer wachten

 69. door Mickey

  De iPod touch is nu op de Nederlandse store ook te bestellen, v.a. €319,- Misschien ook leuk om te vermelden

 70. door patrick

  duurde even maar gelukt , 2 stuks besteld

 71. door Kenneth

  Die huifkar…. mooi conceptje maar moest er toch iets gebeuren…. Je weet nooit, ik wacht nog wel een paar dagen…

 72. door YLA G

  Pas op he mannen, er staat (nu) op dat de levering pas in oktober is (linksonder het kabeltje)

  http://grab.by/g4Eu

 73. door gui

  ik hoor hier, besteld in Duitsland, Frankrijk, maar de taal op de iphone is dat Nederlands?

 74. door boxerip

  Voor de nieuwe ipad ben ik niet in de rij gaan staan. Een dag erna hadden ze overal meer dan zat. Ik denk dat dat met de iphone nu ook is.

 75. door Ben Nordberg

  Heeft het zin om bijvoorbeeld naar Oberhausen te gaan voor een 64gb of zijn deze wellicht in de Duitse mediamarkt te kopen?
  Heeft iemand hier ervaring mee?

  @boxerip: klopt maar de Ipad 3 volgde vrij snel op de 2, de 2 was veel moeilijker te verkrijgen, de 3 niet.

 76. door Richard

  Origineel geplaatst door dmr
  Ik krijg vandaag mijn samsung galaxy s3 binnen voor 512 euro.Ik trap niet meer in de apple geintjes nadat ik de iphone 5 heb gezien. Einde oefening.

  Rustig maar jochie. Over een paar weekjes kom je tot de conclusie dat je een miskoop gedaan hebt. En dan was dat een dure les! Per slot van rekening geldt nog steeds (zoals mijn voormalig Android-liefhebbende collega altijd opmerkt) Android? Dat is vooral veel *zucht* .. *zucht*. Met iOS is ‘t vnl “Aaaah” .. “Aaaaaaah”!!

 77. door Ronald

  Origineel geplaatst door gui
  Hi, ik hoor hier, besteld in Duitsland, Frankrijk, maar de taal op de iphone is dat Nederlands?

  De iPhone kan je elke gewenste taal instellen. Niet landafhankelijk

 78. door Nakyoruto

  Ik ga voor de 64GB iPhone 5, weet alleen niet welke kleur, bij de iPhone 4 wou ik de witte, maar omdat die behoorlijk vertraagd was heb ik de zwarte en nu vind ik ze allebij prachtig en weet ik (nog) niet welke ik zal bestellen moet effe wachten tot ik genoeg heb voor de 64GB versie, dus dat word volgden week bestellen in de NL Apple Store ^^

 79. door Pete

  Origineel geplaatst door dmr
  Ik krijg vandaag mijn samsung galaxy s3 binnen voor 512 euro.Ik trap niet meer in de apple geintjes nadat ik de iphone 5 heb gezien. Einde oefening.

  Dan zit je ten eerste op de verkeerde site (of nu al spijt?) en ten tweede is het heel lullig voor je dat je binnen een paar dagen al snapt dat je 512 euro hebt weggegooid aan inferieure rommel.En ten derde hebben je vrienden en de rest van de wereld over een paar weken een iPhone, en ben je alleen en verstoten.Triest. :-(

 80. door Nikkel

  @YLA G: Verwijder die kabel eens uit je mandje mafkees ;) dan staat er gewoon 2 weken.

 81. door alvani

  Vanmorgen om 9:15 uur meteen een iPhone 5 16GB zwart besteld in de online duitse Apple Store met bezorgdatum 21 september. Laat ‘m bezorgen bij een collega die in Duitsland woont.

 82. door ABW

  Wordt in HongKong bestellen €558 euro ongerekend :-)

 83. door UtregCity

  Als je al klant bent bij T-Mobile NL heb je al bericht gehad: ja, ze leveren bij de iPhone 5 de nwe simkaart en ja, vanaf vlgde week (21-9) kun je hem bij hun bestellen. Voordeel als je al klant bent… ;-)

 84. door frank

  Je kan vanaf 21 septemer bij t-mobile bestellen. Werd door een moderator op het Forum gezet.

  Overigens zag ik iemand ook iets zeggen over 21% btw. Maar dat is pas vanaf 1 oktober dus je betaald nog gewoon 19%

 85. door Jeroen

  Origineel geplaatst door UtregCity
  Als je al klant bent bij T-Mobile NL heb je al bericht gehad: ja, ze leveren bij de iPhone 5 de nwe simkaart en ja, vanaf vlgde week (21-9) kun je hem bij hun bestellen. Voordeel als je al klant bent…

  Ik ben ook klant sinds 2010 en heb nog geen email ontvangen

 86. door UtregCity

  @Jeroen: vreemd, misschien moet je dan even naar hun website, kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief over de iPhone 5 en misschien ontvang je dan wel de mail.

 87. door Rik

  Hoe zit het met hongkong? Welke versie zullen ze daar hebben? Ben precies die week er een paar dagen…

 88. door Ton Veen

  Origineel geplaatst door Christian Luijten
  $649 is inderdaad €499. Tel daar 21% BTW bij en je komt op €603. Zoals je misschien weet is vrijwel alles in de VS goedkoper dan in Europa doordat we hier veel meer fan zijn van allerlei belastingen betalen. Ik vermoed dat die laatste €40 daardoor te verklaren zijn.

  He watte ?? De prijs voor een iPhone in de USA zal (16Gb) $ 649,00 zijn PLUS sales van gemiddeld 8,5% (scheeld van staat tot staat en stad tot stad) Dus $ 704,00 is nu volgens Google 704 U.S. dollars = 540.001534 Euros dus een verschil van E 139,00 ! Maar daarvoor ga je niet vliegen, bij 10/20 stuks word het leuker ! (weet ik nog uit de tijd van de 2G, 3 keer op en neer gevlogen totaal 54 stuks…. even andere kant opkijken op Schiphol….. (dag meneer van de douane) we gaan nu niet de moraalridder uithangen hier, heb veel blijde gezichten gemaakt !)

  Origineel geplaatst door ABW
  Wordt in HongKong bestellen €558 euro ongerekend

  ;-) Of VS bestellen €540,00 oMgerekend ? (LOL)

  Zomaar info…. de CDMA versie is voor Verizon ! Die hebben nog nooit van de SIM kaart gehoord, dus die komt zonder SIM sleuf, bij CDMA word de telefoon geprogrammeerd (net als onze eerste PTT koelkasten van 20 jaar geleden)

  Overweging…………..

  Misschien EEN groot voordeel is als je em via T-Mobile ZOU nemen, T-Mobile geeft sowieso 2 jaar garantie ook al zou Apple dat officieel niet geven. Jaja regelgeving EUropa, ik weet het, kijk ook naar Radar en Kassa…. dus hoe het nu zit weet ik niet !
  T-Mobile dus 2 jaar garantie ! USA EEN jaar !

 89. door Rajco v Wijk

  op het moment dat ik de iphone 5 gewoon in nederland wil bestellen via de apple store is hij dan simlock vrij? zodat ik bij t-mobile een sim only kan nemen?

 90. door gi

  Amaai zeg is da duur 700€ voor eventjes te bellen…Was de camera nu eens beter geworden zou ik zeggen kom. dat sneller werken wat heb je daar aan.nee ik ben blij met mijn doro 615 makkelijk te bedienen.En de vrouwen kijken me ook al na en vragen was da voor leuk gsm

 91. door Jboy

  Origineel geplaatst door sjaak
  wat?? 649 euro voor losse iPhone? Dat is omgerekend 499 euros. Wat is dit voor een streek? moeten wij 180 euro meer betalen dan die americans?

  Inderdaad was mij ook al opgevallen. Tja het blijven kapitalisten to the max.

 92. door Gebrabbel

  Origineel geplaatst door gi
  Amaai zeg is da duur 700€ voor eventjes te bellen…Was de camera nu eens beter geworden zou ik zeggen kom. dat sneller werken wat heb je daar aan.nee ik ben blij met mijn doro 615 makkelijk te bedienen.En de vrouwen kijken me ook al na en vragen was da voor leuk gsm

  Amaai zeg…… dat is toch geen vergelijking een Doro 615 ?? Dat is een koelkast met uitklapbaar vriesvak ?? Welke vrouwen kijken je na, die in het bejaardentehuis ??? Ja…. het is een hele leuke telefoon, in dit geval geen beukenootjes met komkommers vergelijken ! (appels / peren) Zo zie, iedereen blij ! De ene met zijn DORO 615 (met EXTRA grote toetsen) en de andere met de iPhone met groot scherm ……. (LOL)

  Origineel geplaatst door Jboy
  Inderdaad was mij ook al opgevallen. Tja het blijven kapitalisten to the max.

  Niet kopen omdat we meer zouden moeten betalen als / dan de Amerikanen is “CRAP” . Ik kom net uit Amerika en je moet voor 1 gallon benzine $ 3,98 betalen plus tax, dat is dus ongeveer € 3,00 voor een kleine 4 liter benzine… maakt € 0,75 cent per liter. Dus nu tanken we maar niet meer ook ???? Een bos tulpen in Amerika kost ook het drievoudige. In Amerika hebben ze maar (ca.) 8,5 % btw. Dat is je eerste 10,5 % al! (plus 2!)
  M.a.w. je kan dat niet vergelijken. Een Levi”s 501 kost $ 40,00 hier (geloof ik) € 80,00. Auto´s idem dito. Valt het verschil voor een iPhone REUZE mee. Het verschil is € 139,00 en geen € 180,00 , dat is weer € 40,00 verdiend!

  Wat is duur ????

  15 jaar geleden heb ik voor de kleinste GSM ooit toe dat moment, van Ericsson met klepje Hfl. 1200,00 betaald ! Zeg maar met prijsindex, renteverlies, inflatie en geldonwaarding zo’n € 600,00 vandaag de dag. De allereerste diepvrieskisten van de PTT een veelvoud van dat bedrag en het bellen naar een mobiel nummer moest eerst nog als INTERNATIONAAL gesprek gevoerd worden om de hoge kosten te kunnen berekenen op de nota, je moest namelijk 00 31 6 etc. bellen á Hfl. 1,65 per minuut ) het was zelf eerst Hfl. 2,10. (natuurlijk…… dat was voor de bedrijven en yuppen van die tijd) (weet ik als oud medewerker PTT Telecom) Dus stop met dat gemekker over “duur” en “te duur”, geen geld voor over, oplichters en kapitalisme….. WTF ?? koop dat kreng of koop hem niet ! En zit hier niet te zaniken over geld dat je niet hebt…… Stap naar je baas en vraag een loonsverhoging, of laat je auto staan en ga fietsen….

 93. @Gebrabbel: Zou je s.v.p. willen stoppen met die vervelende ….. die je na vrijwel elke zin plaatst. Het is overbodig en leest niet lekker.

 94. door Martijn

  @Ton Veen:

  Welke versie van de Iphone 5 ga jij dan halen uit Amerika? Voor mij is het nogal onduidelijk..

 95. door Frederick

  Als ik de iphone vandaag uit duitsland simlock vrij ophaal voor €679 moet ik hem dan ook unlocke?
  Dit had ik namelijk wel met de iphone 4 die had ik uit amerika en moest ik toen unlocken wat een heel gedoe was.

 96. @Frederick: Nee. Alle Europese iPhones zijn simlockvrij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.