Belgische bioscoopketen Kinepolis gebruikt Passbook

De Belgische bioscoopketen Kinepolis gaat gebruikmaken van Passbook om bioscoopkaartjes op te slaan.

PassbookDe Belgische bioscoop Kinepolis gaat gebruikmaken van Passbook om bioscoopkaartjes op te slaan. Hierdoor kun je de iPhone-app gebruiken om de bioscoop binnen te komen nadat je online een kaartje hebt gekocht. Volgens de bioscoop kan er vanaf 19 september gebruik worden gemaakt van de Passbook-filmtickets. Dit is dezelfde dag waarop iOS 6 met Passbook beschikbaar wordt gesteld door Apple.

Passbook is een nieuwe applicatie van Apple die deel uitmaakt van iOS 6. In deze app kun je instapkaarten, toegangskaarten, waardebonnen en kortingsbonnen bewaren, zodat je deze niet hoeft af te drukken of in je portemonnee moet bewaren.

Het Passbook-bioscoopkaartje van Kinepolis bevat een barcode, die bij de bioscoop wordt gescand. Het was bij Kinepolis al enige tijd mogelijk om deze barcode naar je toe te laten mailen. Door hem in Passbook te zetten, wordt je ticket als pushbericht op het toegangsscherm van je iPhone gezet zodra je de bioscoop nadert. Hierdoor kun je hem snel openen.

Je kunt een gekochte ticket bij Kinepolis vanaf 19 september in Passbook plaatsen door via de site van de bioscoop een kaartje te kopen. Je krijgt vervolgens een bevestigingsmail, met een link waarmee je de ticket in Passbook zet.

Kinepolis is het tweede bedrijf in de Benelux dat deze week aankondigt Passbook te gaan gebruiken. Gisteren kondigde het Nederlandse Paylogic nog aan dat je bij de verschijning van Passbook kaartjes voor concerten die hun ticketingsysteem gebruiken, in de app kunt zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2012, 7:58
Categorie iOS
Onderwerpen bioscoop, passbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.