Python Bytes: het beste van Monty Python seizoen 1 op je iPhone

· Gonny van der Zwaag

python bytes iphoneBen je gek op Monty Python, dan is er nu een nieuwe app die de hoogtepunten uit het eerste seizoen bij elkaar brengt. In de app vind je 22 sketches uit Monty Python’s Flying Circus, zoals de Lumberjack Song en de dode papegaai. Bijbehorend commentaar van teamleden maakt duidelijk waar de inspiratie voor de sketch vandaan kwam en welke grappige gebeurtenissen er plaatsvonden tijdens het filmen van de scènes.

Er zijn al een paar apps rond Monty Python op de iPhone verschenen, waaronder de Angry Birds-kloon Cow Tossing en de iets betere Holy Grail-app voor de iPad. Python Bytes speelt een willekeurige sketch af en als je er niets aan vindt schud je je iPhone om weer een andere sketch in beeld te krijgen .

Via het menu krijg je toegang tot drie opties: Sketch Commentary (commentaar op de fragmenten, zoals hierboven al uitgelegd), Manage Sketch (bladeren door de aanwezige sketches en zelf kiezen welke je wilt kijken) en App Signing. Dat laatste is een eenmalige gebeurtenis: op 3 mei 2012 kun je in de Apple Store in Regent Street de app laten signeren door acteurs Terry Gilliam, Terry Jones en Michael Palin. Je kunt zelfs kiezen uit meerdere pennen en inktkleuren. Vervolgens stuur je een gesigneerde kaart naar vrienden.

python bytes appMocht er een bepaalde sketch aanwezig zijn waar je écht niet om kunt lachen, dan heeft de app daar ook een oplossing voor. Via de eerder genoemde optie Manage Sketch kun je bepaalde scènes achterwege laten. Tijdens het schudden van de app komen de niet-gewenste sketches dan niet meer voorbij. CNET merkt terecht op, dat vrijwel elke populaire passage uit Monty Python’s Flying Circus gewoon op YouTube te vinden is, waardoor het kopen van een app van €2,39 misschien niet voor iedereen zin heeft. Wil je ze allemaal overzichtelijk bij elkaar hebben, met gesproken commentaar, dan voegt de app wel iets toe.

Python Bytes Series 2 verschijnt 3 mei in de App Store en Python Bytes Series 3 is vanaf 10 mei verkrijgbaar, meldt ontwikkelaar Heuristic Media.

Downloaden: Python Bytes (€2,39)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.