AutosportNL: autosportnieuws met TrackChat op de iPhone

AutoSportNL is een nieuwe Nederlandse app, met nieuws over autosport. Ook kun je TrackChat bekijken, de Twitter-berichten rondom een bepaald circuit.

autosport trackchatAutosportNL is een Nederlandse app voor liefhebbers van autosport. De app bestaat sinds een week of twee en kreeg dit weekend de eerste kleine update. AutosportNL pakt het wat anders aan dan de meeste andere (sport)nieuwsapps: bij het opstarten krijg je niet een lijst te zien met het laatste nieuws, maar een menu met vier opties. Tik je op Nieuws, dan krijg je de laatste ontwikkelingen in de autosportwereld te zien. De TrackChat is een optie waarmee deze app zich onderscheidt: de app kijkt welk bekend circuit het dichtst bij jou in de buurt is en toont vervolgens wat anderen erover te zeggen hebben via Twitter. Je kunt vanuit de app ook meteen zelf een tweet sturen. Vijf circuits zijn al voorgedefinieerd: Zandvoort, Assen, Zolder, Spa en Nurburgring.


Als je aan een tweet de hashtag #autosportnl toevoegt, zal het bericht in het TrackChat-scherm verschijnen. In de instellingen heb je de mogelijkheid om de TrackChat-verversingsgraad aan te passen, van 15 tot 300 seconden. Daarmee kun je de juiste balans bepalen tussen altijd op de hoogte zijn en besparen op dataverkeer. De nauwkeurigheid van je locatie is ook met een schuifknop in te stellen, maar daar moet nog wat aan gesleuteld worden, want de app meet afstanden in seconden (lichtseconden?). Nog een handige functie: je kunt aan de hand van trefwoorden zelf rubrieken definiëren. Wil je bijvoorbeeld alles lezen over Jeroen Bleekemolen, dan definieer je een rubriek ‘Bleekemolen’ waarbij je aangeeft dat je alle nieuwsartikelen, boekbesprekingen, columns, advertorials, persberichten en andere artikelsoorten over deze ene coureur wilt zien. De app bevat geen uitslagen en push notificaties en waarschuwt je ook niet als er belangrijke wedstrijden op het punt staan om te beginnen.

Downloaden: AutosportNL (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.