Phonesaber gedwongen weggehaald uit App Store

·

Phone Saber - App Store icoonEen van de populairste applicaties is uit de iTunes App Store verwijderd: Phonesaber. Het was niet Apple die de applicatie weghaalde, maar de ontwikkelaar zelf: The Mac Box. Zij kregen een telefoontje van THQ Wireless, het bedrijf dat de rechten heeft op alle Star Wars-applicaties voor mobiele telefoon. Er komt geen rechtszaak van en Lucasfilm zal de ontwikkelaar ook niet aanklagen, maar de applicatie zelf moest wel offline worden gehaald.

PhoneSaberHet plan is nu om een officiële Star Wars-versie van PhoneSaber uit te brengen, in samenwerking met de huidige ontwikkelaar. De kans is dan wel groot dat er betaald voor moet gaan worden. Ontwikkelaar The Mac Box weet nog niet hoe dit zal gaan: of ze er geld voor gaan vragen, mee gaan adverteren, of iets anders. De ontwikkelaar maakt zijn excuses en legt op zijn weblog uit dat hij eigenlijk geen andere keuze had.

Update: iSaber is nog wel verkrijgbaar in de App Store. Niet zo fraai als Phonesaber, maar als je nog behoefte hebt aan een lichtsabel moet je vermoedelijk snel je slag slaan (met dank aan Slodo voor de aanvulling)

Via: The Mac Box blog

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

15 reacties

 1. door crown

  Money makes the world go round!

  Beantwoorden Quote

 2. door crown

  Ben benieuwd hoelang hij op me iPhone blijft staan

  Beantwoorden Quote

 3. door Danny

  Zal het wel niet gesnapt hebben, maar vond er ook geen moer aan.

  Beantwoorden Quote

 4. door miel

  @danny

  voel je niet alleen!

  Beantwoorden Quote

 5. door Malork

  vind het nog steeds een van de leukere apps, om een of andere reden… vooral als je je ergert (..dit snapt wellicht niet iedereen).

  Beantwoorden Quote

 6. door jantjuh

  ja jammer was echt een vette app maar ik zag nou nergens iets van starwars staan dusse .. beetje raar

  Beantwoorden Quote

 7. door fokke

  Vond er toch niks aan

  Beantwoorden Quote

 8. door ///AMG

  Ik heb hem en kan er veel mee lachen iets uit me jeugd :)

  bleh ben al oud

  Beantwoorden Quote

 9. door Vincent

  Inmiddels is wel beschikbaar: iSaber. Ik heb een screenshot, maar weet niet hoe ik die hier moet uploaden

  Beantwoorden Quote

 10. @Vincent: Zie eerdere update in de nieuwspost :)

  Beantwoorden Quote

 11. door DutchClick

  Het is natuurlijk een applicatie van drie keer nix, maar om je versnellingsmeter (accelerometer) te demonstreren wel aardig… ;-)

  Beantwoorden Quote

 12. door galip91@gmail.com

  ik heb de app niet geprobeerd, maar als er geen verwijzingen naar ‘Star Wars’ of iets dergelijks word gemaakt, dan heeft hij toch geen copyright van THQ geschonden? Zij hebben de rechten voor ‘Star Wars’ applicaties, maar dit hoeft niet persé een Star Wars app te zijn.

  Beantwoorden Quote

 13. door Bas

  Toevallig had ik hem pas gedownload, en zat er vanochtend ff mee te spelen. Mijn iPhone crashte, dus ik ging ff snel Google’n en toen las ik dat hij eruit was gegooid.(Niet meteen gelezen waarom, maar alleen de titel). Dus ik had hem verwijderd.

  Nu lees ik dit, en had ik hem toch kunnen laten staan, maarja.

  Beantwoorden Quote

 14. door Michiel

  Jammer. Vond het wel grappig. Net gekeken op mijn Ipod Touch maar hij is inderdaad weg. Vreemd en jammer eigenlijk dat Apple dus vanaf afstand applicaties weer van je Ipod of Iphone af kan halen.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.