Bark-app is gewoon nóg stommer dan Yo

Bark iPhoneWeet je nog, de iPhone-app Yo waarmee je alleen ‘Yo’ naar vrienden kan sturen? De nogal minimalistische chatapp werd zomaar een daverend succes in Nederland, waar we voortdurend nieuwe technologie meteen willen proberen. En nu dient de volgende mogelijke hype zich alweer aan. Met de subtiele uiting ‘online communicatie opnieuw uitgevonden’ is Bark het digitale equivalent van hondengeblaf in je straat. Letterlijk.

Bark, officieel met een puntje erachter, maakt van iedereen een online hond. Je kiest eenmalig uit een van de twaalf hondensoorten en die bepaalt voortaan je geluid in de applicatie. Je hondje staat centraal in beeld en het gebulder mag beginnen.

Bark hond kiezen kwispel Bark blaf waf woef joepie

Je drukt op je hond om te blaffen. Dat signaal komt als pushbericht aan bij gebruikers in je nabije omgeving, inclusief blafgeluid. Als die ook hun hond indrukken, spreiden zij op hun beurt weer een blafgeluid en zo krijg je het virtuele effect van een dorp vol honden dat achter elkaar begint te blaffen.

Bark op de wereldkaart

De werking van Bark is niet eens een grapje: op de bijbehorende website Barkstats.com zie je realtime op de wereldkaart waar het hondengeblaf zich bevindt. En ja hoor: uit Nederland komt substantieel de grootste indicator. We willen immers overal de eerste mee zijn, nietwaar? Je kan je helemaal omgeven door het gekef. Je ziet de teller op de kaart live oplopen, hoort tegelijk geblaf op je iPhone en ziet daarop ook nog het cijfer op het app-icoon oplopen van al het gekwispel in de buurt.

Wat doen honden zelf eigenlijk zoal deze dagen? Flinke kans dat het intelligenter is.

Pluspunten

  • Waf waf
  • Wrraf

Minpunten

  • Alleen ft, geen meter. Grrr.
  • Echt?

bark.

versie 1.0.3
SUPERDRY SOFTWARE PTY. LTD.
gratis
bark.

Leeftijd

4+

Grootte

5.33 MB

Vereist

iOS 6.0 of nieuwer

Universeel

iOS Universeel

Door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Fout ontdekt? Meld het ons via het speciale contactformulier!