Run Forrest Run iPhone iPad

Echt waar: Run Forrest Run-game uitgekomen op iOS

Forrest Gump heeft een eigen game gekregen op de iPhone en iPad, maar Run Forrest Run is helaas een ongeïnspireerde Subway Surfers-kloon.

Run Forrest Run iPhone iPadWist je dat ‘Life is like a box of chocolates’ en ‘My mommy always said…’ verboden quotes zijn om te opperen bij improvisatie? De toneelgroepen weten simpelweg niet meer welke draai ze nu weer moeten geven aan de wereldberoemde quotes uit de film Forrest Gump, zo vaak zijn ze al geopperd. De quotes zijn afgezaagd geworden, en dat is iets dat je ook kan stellen over het nieuwe Run Forrest Run-spel dat vandaag wereldwijd op de iPhone en iPad is uitgekomen.

Het zal niemand verbazen dat Run Forrest Run een renspel is geworden in de trant van Temple Run. Je rent, springt en bukt zolang mogelijk langs allerlei gevaren. Als je af bent, wordt je highscore genoteerd en heb je misschien genoeg munten verzameld om de volgende power-up te kopen, die je weer wat meters verder helpt.

Run Forrest Run door Alabama Run Forrest Run met de grasmaaier

De tedere toon van de film hoef je echter niet te verwachten in de Forrest Gump-game. Je hoort de bekende ‘Run Forrest, run!’ kreet voordat je begint met rennen één keer en het hoofdmenu is het bankje waarop Forrest zijn levensverhaal doet. Maar de omgevingen, de stemmen, de geluiden en het kleurgebruik van de film komen nergens terug. Ontwikkelaar Genera Mobile en filmmaatschappij Paramount kozen niet alleen voor een cartooneske uitstraling, maar kopieerden letterlijk de stijl van Subway Surfers. Alles lijkt op die hit onder de rengames: de kleuren, de munten, de animaties, het tempo en de manier waarop bijvoorbeeld auto’s je tegemoet komen rijden. Het speelt ook precies hetzelfde. Het bestuurt goed, maar we hebben het al tientallen keren eerder gezien.

In Run Forrest Run ren je eerst door de bossen in Alabama en banjer je verder door Route 66. Het American Football-stadion is een wat willekeurige extra. Behalve het oneindige rennen is er ook een dagelijkse uitdaging waar je aan mee kan doen, voor een kleine bonus. De handigste power-ups koop je via in-app aankopen. Zo zijn er helmen waardoor je sneller loopt, vliegende starten en grasmaaiers waarmee je alles platwalst. De premium-uitgaven doe je vanzelfsprekend niet met munten, maar met chocolade. De box of chocolates zelf? Die doet liefst 30 euro. My mommy always said dat dat aan de gortige kant is.

Pluspunten

  • Roept herinneringen aan Forrest Gump op

Minpunten

  • Ongeïnspireerd
  • Niet de sfeer van de film
  • Stijl directe kopie van Subway Surfers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2014, 13:40
Categorie Games
Onderwerp subway surfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.