SharePlay op Apple TV

Apple TV+ FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen over Apple’s tv-dienst

In deze Apple TV+ FAQ lees je antwoorden op veelgestelde vragen over Apple's videodienst. Wat kost het, hoe lang is de proefperiode en wat is er te zien?

Apple TV Plus FAQ: antwoorden op je vragen

In deze FAQ over Apple TV+ lees je antwoorden op veelgestelde vragen. Apple TV+ is sinds november 2019 wereldwijd te gebruiken en is Apple’s eerste eigen video streamingdienst. Heb je na het lezen van onze algemene uitleg over Apple TV Plus nog vragen, dan ben je in deze FAQ aan het juiste adres.

 1. Wat is Apple TV+?
 2. Wat kost Apple TV+?
 3. Hoe lang is de proefperiode?
 4. Hoe kan ik gratis Apple TV+ kijken?
 5. Waarom krijg ik geen 1 jaar gratis?
 6. Waar kijk ik naar Apple TV+?
 7. Kan ik Apple TV+ kijken via Chromecast?
 8. Wat is er te zien op Apple TV+?
 9. Zijn de series Nederlands gesproken of ondertiteld?
 10. Kan ik ook eerst proefkijken?
 11. Waarom is er zo weinig te zien?
 12. Waarom moet ik betalen voor losse films?
 13. Wat is het verschil met de iTunes Store?
 14. Hoe kan ik opzeggen?

#1 Wat is Apple TV+?
Apple TV+ is de streaming tv-dienst van Apple. Je kunt tegen een maandelijks of jaarlijks bedrag kijken naar eigen tv-series en films die speciaal voor Apple zijn gemaakt. Je leest meer over Apple TV+ in onze algemene uitleg.

#2 Wat kost Apple TV+?
Apple TV+ kost €4,99 per maand. Heb je Delen met gezin ingeschakeld, dan kun je er in totaal met maximaal 6 gezinsleden naar kijken voor dezelfde prijs van €4,99. Je kan ook kiezen voor een jaarabonnement van €49,99, waarmee je dus eigenlijk twee maanden gratis krijgt.

Apple TV+ is ook onderdeel van Apple One, waarmee je nog meer kunt besparen.

#3 Hoe lang is de Apple TV+ proefperiode?
Je kunt 7 dagen gratis kijken voordat het betaalde lidmaatschap ingaat. Besluit je toch geen betalende abonnee te worden, dan moet je tijdig opzeggen, namelijk één dag voordat de proefperiode afloopt. Bij aanschaf van een Apple-product krijg je een langere proefperiode (zie het volgende punt).

#4 Hoe kan ik gratis Apple TV+ kijken?
Als je recent een Apple-product zoals een iPhone, iPad, Apple TV of Mac hebt gekocht, dan krijg je een veel langere proefperiode van 3 maanden. Je kunt dit activeren door naar https://tv.apple.com/nl te gaan en in te loggen op jouw account. De stappen vind je in dit artikel over de start van Apple TV+. Ook hebben we een aparte uitleg over Apple TV+ gratis kijken.

Bekijk ook

Zo kun je gratis naar Apple TV+ kijken

Weet je nog niet of Apple TV+ wel iets voor jou is? Dan kun je een gratis proefperiode afsluiten, die vaak meerdere maanden bedraagt. Hoe kom je aan zo'n extra lange proefperiode? Je leest het hier!

#5 Hoe lang heb ik om de gratis proefperiode van een jaar te starten?
Je hebt bij aanschaf van een nieuw Apple-product de mogelijkheid om een jaar lang gratis te kijken. Deze proefperiode wordt op onregelmatige momenten verlengd.

#6 Waarom krijg ik geen 1 jaar gratis?
Krijg je de melding 1 jaar gratis Apple TV+ niet te zien, dan kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn, bijvoorbeeld:

 • Je bent niet met het juiste Apple ID ingelogd.
 • Je hebt al eerder gebruik gemaakt van 1 jaar gratis kijken.
 • Je hebt de hardware-producten op een ander Apple ID geregistreerd.
 • Het Apple-product dat je gekocht hebt komt niet in aanmerking of is voor de ingangsdatum van september 2019 geactiveerd.
 • Het Apple-product dat je gekocht hebt is tweedehands en al door de vorige gebruiker geactiveerd.
 • Er is geen geldige betaalmethode aan je account gekoppeld of het saldo is niet toereikend voor je eerste betaalde maand.

Om je gratis Apple TV+ te activeren, moet je wel een geldige betaalmethode voor je Apple ID ingesteld hebben. Dat kan een creditcard of PayPal-account zijn. Heb je dit niet, dan kan je gebruikmaken van carrier billing (mits je provider dit aanbiedt) of je kan je Apple ID saldo verhogen.

Apple doet dit omdat na je gratis proefperiode automatisch abonnementsgeld in rekening gebracht wordt. Je kunt dit voorkomen door tijdig op te zeggen. Als je dus voor het einde van je proefperiode opzegt, hoef je niet te betalen.

#7 Waar kijk ik naar Apple TV+?
Je kan op nagenoeg al je Apple-apparaten naar Apple TV+ kijken. Je vindt Apple TV+ in de TV-app, die beschikbaar is op de iPhone en iPad (vanaf iOS 12.3), Apple TV 3e generatie (vanaf software-update 7.3), Apple TV HD en Apple TV 4K (vanaf tvOS 12.3) en de Mac (vanaf macOS Catalina). De Apple TV-app vind je ook op de meeste Samsung- en Sony-tv’s en andere apparaten en op sommige settop-boxes en spelconsoles. Je kan bovendien kijken in de browser via tv.apple.com/nl/

Bekijk ook

Apple TV-app: dit moet je weten over Apple's TV-app

De TV-app is een app waarmee je naar films en series kunt kijken. Je vindt er de Originals van Apple TV+ de eigen streaming videodienst van Apple. Daarnaast vind je er iTunes-films en content van andere diensten. Welke opties heeft de TV-app en wat kun je ermee?

#8 Kan ik Apple TV+ kijken via Chromecast?
De TV-app ondersteunt naast AirPlay ook Chromecast. Om op je televisie te kijken, zijn er nog meer mogelijkheden. Zo kun je ook de Apple TV-app op je smart tv gebruiken (dit geldt voor recente tv’s van Samsung en Sony). Daarnaast kun je een Apple TV aansluiten, content streamen via AirPlay of je Mac met een HDMI-kabel aansluiten op de televisie.

#9 Wat is er te zien op Apple TV+?
Sinds november 2019 kun je een steeds groeiend aanbod van tv-series, films en documentaires kijken. Er zit genoeg bij, ook voor de kinderen. Omdat TV+ alleen originele content bevat is het aanbod minder groot dan op Netflix en Amazon Prime Video. Bij sommige series kan je meteen het hele seizoen kijken, terwijl van andere series wekelijks nieuwe afleveringen toegevoegd worden.

Dit zijn de originele series waarmee TV+ van start ging:

 • The Morning Show
 • See
 • For All Mankind
 • The Elephant Queen (documentaire)
 • Ghostwriter
 • Dickinson
 • Snoopy in Space
 • Helpsters

#10 Zijn de series Nederlands gesproken of ondertiteld?
Alle series zijn in het Engels met Nederlandse ondertiteling. Je kan zelf de ondertiteling uitschakelen of in een andere taal instellen, zoals Engels, Duits of Frans. Ook de taal van de audio kun je aanpassen, mocht je dat willen. Je kijkt dan met Duitse, Franse of Spaanse nasynchronisatie.

Van sommige kinderseries is ook een Nederlands gesproken versie beschikbaar, zoals Helpsters.

#11 Kan ik ook eerst proefkijken?
Heb je geen zin om aan de proefperiode van 7 dagen te beginnen, maar wil je wel een idee krijgen wat Apple TV+ nou eigenlijk voorstelt, dan kun je van diverse series alvast de eerste aflevering kijken. Dat geldt bijvoorbeeld voor de series Helpsters, Snoopy, Spookschrijver en For All Mankind.

Gratis aflevering Apple TV+

#12 Waarom is er zo weinig te zien?
Er was bij de start een handjevol series en films te bekijken, waaronder The Morning Show, See en Dickinson. Dit komt omdat Apple vrijwel geen bestaande series en films heeft opgekocht, maar voornamelijk nieuwe content laat maken. Daardoor komt het maar langzaam op gang. Het aanbod bestaat dan ook vooral uit series die speciaal voor Apple zijn gemaakt. De series vind je op geen enkele andere dienst. Gaandeweg komt er wel meer bij, maar het aanbod is wat kleiner dan bij Netflix. Volgens Apple ligt daarbij de nadruk meer op kwaliteit dan op hoeveelheid.

Dit is ook meteen een groot verschil met Disney+, dat juist wel over een enorme catalogus aan bestaande content beschikt.

#13 Waarom moet ik betalen voor losse films?
Probeer je een film te kijken en blijk je ervoor te moeten betalen? Dan zit je waarschijnlijk naar het aanbod van de iTunes Store te kijken, waar je per film apart moet afrekenen. Apple TV+ is een aparte dienst, die je ook in de TV-app vindt. Ondanks dat je je geabonneerd hebt op Apple TV+, moet je voor losse films nog steeds betalen. Dat heeft te maken met het feit dat de films aangeboden worden door externe studio’s, zoals Universal, Sony en andere filmmaatschappijen.

#14 Wat is het verschil met de iTunes Store?
Het betaalmodel van de iTunes Store en Apple TV+ is totaal anders. Bij de iTunes Store moet je per losse film betalen, waarbij je de keuze hebt uit koop of huur. Bij Apple TV+ betaal je een eenmalig bedrag per maand en kunt vervolgens onbeperkt kijken naar de collectie films en series die hierin worden aangeboden. Het wil dus niet zeggen dat je het complete filmaanbod van de iTunes Store voortaan gratis kunt bekijken. Het voordeel van het kopen van losse films uit de iTunes Store, is dat ze voor altijd van jou blijven. Bij Apple TV+ kun je niet meer kijken zodra je dit opzegt.

#15 Hoe kan ik opzeggen?
Als je gebruikmaakt van de gratis proefperiode (zowel van een week als van een jaar) en niet wil betalen nadat deze periode verstreken is, is het belangrijk dat je op tijd opzegt. Opzeggen kun je het beste doen vlak voordat je moet betalen, omdat je zo het maximale uit je proefperiode haalt. Als je direct opzegt nadat je de proefperiode gestart hebt, stopt het kijken per direct en is je proefperiode afgelopen. Je kan dit dan niet meer opnieuw activeren.

Opzeggen kan onder andere via je iPhone. Dat doe je als volgt:

 1. Open de App Store.
 2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
 3. Kies voor Abonnementen.
 4. Selecteer Apple TV+.
 5. Tik op Annuleer (proef)abonnement.

Apple TV+ lidmaatschap.

Hou er dus rekening mee dat je proefabonnement direct stopgezet wordt. Wil je meer weten over Apple TV+? check dan onze uitleg, waarin je meer leest over de beschikbare en aankomende series.

Bekijk ook

Apple TV+: alles over de films en series van Apple's videodienst

Apple TV+ is Apple's eigen streaming videodienst. Het kost €6,99 per maand, maar er zijn ook mogelijkheden om gratis toegang te krijgen. Wat is zoal het aanbod van Apple TV Plus en welke films en series komen eraan? Lees hier alles over Apple TV+, de streamingdienst van Apple.

Informatie

Laatst bijgewerkt
januari 2022
Onderwerp