Dodenherdenking 2 minuten stilte

Zet je iPhone tijdens Dodenherdenking 2 minuten uit #2Belminutenstilte

Op 4 mei zijn we 2 minuten stil tijdens de Dodenherdenking. Leg daarbij ook je smartphone weg en zet hem of stil of Niet storen, zodat je in alle rust kan herdenken zonder in de verleiding te komen om je iPhone te gebruiken.

24/7 kleppen en chatten, non-stop Candy Crushen, de hele avond catvideo’s kijken… maar op 4 mei even niet. De Nederlandse mobiele providers en telefoonfabrikanten roepen ieder jaar op om je smartphone twee minuten aan de kant te leggen tijdens Dodenherdenking. Het is daarbij de bedoeling om met zo min mogelijk afleiding stil te staan bij de Dodenherdenking.

2 minuten stilte voor Dodenherdenking

Stil zijn lukt meestal wel tijdens herdenkingen, maar vaak grijpen we toch nog stilletjes naar de iPhone. Herdenken kan toch ook terwijl je je notificaties checkt? Nou nee, vindt het Nationaal Comité 4 en 5 mei, dat hulp krijgt van diverse providers en smartphonefabrikanten. Ook het openbaar vervoer staat stil en op radio en tv zijn even geen leuke deuntjes of spelshows te beleven.

Dodenherdenking 2017 stilte

Daarnaast roepen ze op om je smartphone even niet te gebruiken, zodat je met volledige aandacht kunt herdenken. Vanuit de toestelfabrikanten steunen Fairphone en Samsung mee, terwijl bij de mobiele providers KPN, T-Mobile, Vodafone en ook Tele2, Telfort, Ben en Simyo van van partij zijn. Ze worden gesteund door het burgerinitiatief #2BelminutenStilte, dat qua naam door de tijd is ingehaald. Bijna niemand haalt in z’n hoofd om tijdens de 2 minuten stilte te gaan bellen, maar stiekem even wat social media checken of een spelletje doen is wel heel verleidelijk. Niemand merkt er immers iets van. Meldingen van apps kunnen de stilte echter wel verstoren en je in de verleiding brengen om toch even je iPhone erbij te pakken. Door je iPhone te muten zorg je er in ieder geval voor dat geluidjes jouw herdenking niet verstoren.

De initiatiefnemers willen dat je respect laat zien voor de mensen die voor de vrijheid zijn gesneuveld, door ook je smartphone 2 minuten niet te gebruiken. Je mag zelf weten of je de iPhone weglegt, op stil zet of helemaal uitschakelt. Je kan ook je iPhone op niet storen zetten, zodat je ook geen trillingen krijgt.

Dodenherdenking 2017 stilte

Oproep voor 2 minuten stilte

Wil je anderen laten weten dat je stilstaat bij de Dodenherdenking en oproepen om hetzelfde te doen, dan kun je via Thunderclap een tweet of Facebook-bericht inplannen dat op automatisch op sociale media verschijnt (uiteraard niet om 20:00). Handmatig iets posten kan natuurlijk ook. Of gebruik hiervoor een app zoals Scheduled. Die publiceert niet automatisch je steunbetuiging, maar je kunt er wel een berichtje mee klaarzetten om ruim vóór 20:00 uur de wereld in te sturen.

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp dodenherdenking