Review: Marware GameGrip, meer grip tijdens gamen op je iPhone

Review van de Marware GameGrip, een houder voor de echte gamesliefhebbers. De houder is geschikt voor de iPhone en de iPod touch en beschermt niet alleen je apparaat rondom, maar geeft je ook meer grip en minder kans op klamme handjes.

Marware kondigde een tijd geleden al de Marware GameGrip aan, een houder waarmee je makkelijker games kunt spelen. De twee handgrepen zijn bekleed met siliconenrubber, zodat je geen klamme handjes krijgt en onder alle omstandigheden stevige grip houdt op je iPhone. De GameGrip is bedoeld voor games die je met de accelerometer moet bedienen, zoals racegames, maar is ook geschikt voor touchscreen-games waarbij je met de duimen op het scherm moet tappen.


De Marware GameGrip bestaat uit een plastic geraamte, met een blauwe siliconenhoes eromheen. Daarnaast krijg je er nog drie andere accessoires bij: twee zwarte siliconencases voor respectievelijk de iPhone en de iPod touch en een extra hulpstukje. Koop je deze houder, dan krijg je er dus ook twee beschermhoezen bij, die je in het dagelijks leven kunt gebruiken. Wil je gaan gamen, dan duw je de iPhone met siliconencase eromheen in de houder. Dat kost even wat kracht, want de iPhone zit er tamelijk strak in. De flexibiliteit en de stroefheid van het rubber zorgt dat de iPhone klemvast komt te zitten. Omdat de iPod touch wat platter is, moet je een extra hulpstukje achter het apparaat insteken om te zorgen dat de iPod geen millimeter meer kan verschuiven.

Het is geen probleem als de GameGrip uit je handen glipt of op de grond valt: de iPhone zit immers helemaal ingepakt. Daardoor is de GameGrip ook geschikt voor mensen die niet zozeer van gamen houden, maar gewoon onhandig zijn of een motorische handicap hebben. Wil je je iPhone aan je kleine neefje uitlenen om een spelletje te doen, dan weet je met de GameGrip dat hij niets kapot kan maken en dat je geen zorgen hoeft te maken als de iPhone op de vloer stuitert. Het scherm van de iPhone blijft in de GameGrip onbedekt, dus daar zul je een screenprotector op moeten plakken (niet meegeleverd) als je maximale bescherming wilt.

Click here to display content from Flickr.
Learn more in Flickr’s privacy policy.

De iPod/iPhone zit zodanig vast in de houder, dat je extreem wild kunt gaan gamen. Hoe je ook schijnbewegingen en strakke bochten maakt, de iPhone schiet er niet uit. Je kunt ook liggend op je rug gamen, zonder dat de iPhone eruit valt. Omdat gamen een behoorlijke aanslag op je batterij kan zijn, heeft Marware iets slims bedacht: aan de rechterkant is een uitsparing gemaakt voor de USB-kabel, zodat je tijdens het gamen de iPhone kunt opladen. Aansluiten en weer loskoppelen is vrij snel te doen: je trekt de blauwe siliconenhoes aan de kant en steekt de kabel door de uitsparing. Aan de linkerkant van de GameGrip is een soortgelijke uitsparing gemaakt om tijdens het gamen naar je oordopjes te luisteren. Aan de achterkant is ook de mogelijkheid om een los verkrijgbare batterypack te bevestigen. De volumeknoppen zijn door de siliconencase heen te bedienen: in de zwarte siliconencase zijn twee verdikkingen aangebracht op de plekken waar de knoppen zitten.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De houder is robuust uitgevoerd en kan eigenlijk niet kapotgaan. Het enige nadeel dat ik aan de GameGrip kon ontdekken, is dat de prijs wat aan de hoge kant is: voor die €40 krijg je weliswaar twee siliconenhoesjes die je ook in het dagelijks leven kunt gebruiken, maar je moet toch behoorlijk van gamen houden om deze houder dagelijks te gebruiken. Volgens de verpakking is de houder alleen geschikt voor de iPhone 3G/3GS en iPod touch 2G, maar de eerste generatie iPhone en iPod touch blijken ook gewoon te passen.

Conclusie Marware Gamegrip

De Marware GameGrip is een houder voor mensen die écht van gamen houden. Speel je incidenteel een spelletje, dan is het misschien wat overdreven om er een apart accessoire voor te kopen. De iPhone zit goed vast in de houder en kan er ook bij onverwachte bewegingen niet uit schieten. Door de handgrepen van siliconenrubber heb je minder last van zweethanden en heb je beter grip op je iPhone. Zelfs als de iPhone uit je hand glipt is er geen kans op schade, want de iPhone is rondom helemaal beschermd.

Meer info

  • Fabrikant: Marware.com
  • Prijs: €39,95 per stuk
  • Cijfer: 8

Lees de 19 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »