Review: Connecting Dreams Messless Charger

universeel oplaadstation in fraai design
Review van de Messless Charger van Connecting Dreams. Deze universele bureaulader bestaat uit een glasplaat met daarin vier laadpunten voor verschillende apparaten. Het glazen laadstation is bedoeld voor mensen die een flexibele oplossing met weinig kabels zoeken en daar ook geld voor over hebben.

messless chargerEen tijdje geleden hebben we geschreven over de Messless Charger: een glazen bureauhouder waarmee je vier apparaten tegelijk kunt opladen. Gelukkig konden we het apparaat testen om te kijken of de Messless Charger het prijskaartje van €75 waard is. Als je de Messless Charger uit de verpakking haalt lijkt deze een stuk kleiner dan ik me op basis van de foto’s had voorgesteld. De onderkant is zwart, met daarop een glasplaat die langs de randen doorzichtig is. Op vier plekken kun je druppelvormige adapters insteken, die aansluiten op de usb-poorten binnenin het apparaat. Door de druppelvorm is er geen kans dat je de adapters fout insteekt.

Inhoud van de verpakking

In de verpakking vind je het apparaat zelf, een stroomadapter, een stekkerkabel die je daarop aansluit en zes verschillende adapters. De meegeleverde adapters variëren van een Nokia-plug tot een iPod/iPhone- en een mini-usb-adapter. Ook zit er een gele adapter bij, die geschikt blijkt voor het opladen van een PSP. Het probleem waar je al snel tegenaan loopt, is dat je de helft van de adapters niet nodig hebt – tenzij je een nogal brede collectie gadgets bezit. Wil je nog een extra iPhone/iPod- of mini-USB-adapter, dan kun je die los erbij kopen voor €12,95.

Click here to display content from Flickr.
Learn more in Flickr’s privacy policy.

Messless Charger in gebruik

Na het plaatsen van de gewenste adapters ‘prik’ je de apparaten erop. Dat gaat nog niet zo makkelijk: als je een kabeltje inplugt kijk je naar de onderkant van het apparaat. Bij een iPod-oplader zie je vaak ook een icoontje op de laadkabel staan, zodat je weet welke kant aan de voorzijde hoort. Bij de Messless is dat niet het geval, zoals je ook wel in onderstaand filmpje zult zien: het is soms even prutsen om het apparaat op de adapter te prikken. Dat geldt alleen bij apparaten die een asymmetrische plug hebben (iPhone, mini-usb) en niet bij de ronde pluggen zoals die van Nokia en de PSP, waarbij je geen rekening hoeft te houden met de voor- en achterkant

Wel speelt bij de PSP een ander probleem: het oplaadpunt zit iets te diep in het apparaat verzonken, waardoor de Messless niet goed contact maakt. Maar daar heeft de bedenker van de Messless Charger iets op gevonden: met een klikbeweging zet je de glasplaat van het oplaadstation een stapje lager zodat de PSP wel past, ook als er (zoals in ons geval) een hardcase omheen zit. Mobiele telefoons die je ondertussen aan het opladen bent, kunnen gewoon blijven staan.

Het is geen probleem om vier apparaten gelijktijdig op te laden: de oplaadpunten zitten op voldoende afstand en hebben allevier een eigen blauw detectorlampje waarmee je afleest dat het laadproces in volle gang is. In het midden van de Messless bevindt zich nog een ander blauw lampje, om aan te geven dat het laadstation is aangesloten op het stopcontact.

Hieronder zie je een uitpakfilmpje van de Messless Charger, waarin het gebruik wordt gedemonstreerd:

https://www.youtube.com/watch/?v=Z9LUvtGTjXI

Conclusie

Wie op zoek is naar een goedkope lader voor de iPhone moet niet bij Connecting Dreams zijn. Dit Spaanse bedrijf speelt in op lifestyle: mensen die een mooi apparaat op hun bureau willen, waarbij de prijs niet zo’n belangrijke rol speelt. €75 voor een oplader is dan ook een behoorlijke prijs, die alleen te rechtvaardigen valt als je meerdere apparaten hebt die op de adapters passen: een iPhone en een of meerdere iPods, een gps-ontvanger, Mophie Juicepack, Android- of Windows Mobile-toestel met mini-usb-aansluiting, een PSP of een Nokia-toestel. Je bent dan in één keer klaar met een universele lader die ook de komende generaties iPhone nog meegaat. Koop je losse kabels en laders, dan ben je dezelfde hoeveelheid geld kwijt en heb je kabels over je bureau lopen. Messless lost je kabelrommel op en is geschikt voor zowel je bureau als voor een kastje in de hal.

Meer info

  • Fabrikant: Connecting Dreams
  • Verkrijgbaar: via iPhoneclub accessoireshop: Messless Charger
  • Prijs: €74,95 per stuk
  • Cijfer: 7,5

Lees de 11 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »