Review: Dexim P-Flip, reservebatterij met iPhone-dock

Review van de Dexim P-Flip Foldable Power Dock, een iPhone-dock die tevens dienstdoet als reservebatterij voor de iPhone. je kunt de P-Flip ook als videostand en wekkerhouder gebruiken op je nachtkastje.

dexim p-flipDe meeste reservebatterijen voor de iPhone hebben een standaardvorm: rechthoekig blokje dat je op de iPod-connector vastklikt (zoals de 3G Juice) of een sleeve waar je de iPhone in schuift (zoals de Mophie Juice Pack). Het valt niet op om in het oerwoud aan iPhone-accessoires iets nieuws op de markt te brengen, maar Dexim is het gelukt: een dock voor op je bureau die tegelijk als reservebatterij voor onderweg dienstdoet. Makkelijk dus voor mensen met een mobiele werkplek, die het niet zien zitten om dure accessoires zoals een iPhone-dock op hun bureau achter te laten.


Moet je de deur uit, dan pak je de dock mee en heb je tegelijk een reservebatterij voor als de reis toch iets langer gaat duren dan gepland.

Verpakking en inhoud van de Dexim P-Flip

In de verpakking van de Dexim P-Flip vind je het accessoire zelf, een usb-kabel met handige klittenbandstrip om na gebruik weer strak te kunnen oprollen, en handleiding, een quick guide, een folder met andere Dexim-producten en een logo-sticker die je eventueel op de voorkant van je dock kunt plakken. De aansluiting is mini-usb, dus redelijk universeel. Het meegeleverde boekje legt in 7 Nederlandse pagina’s (rest in andere talen) uit hoe welke onderdelen het apparaat heeft en hoe je de P-Flip kunt gebruiken. Dat kan op drie manieren:

  • Omgeklapt, als dock op je bureau.
  • Op z’n kant, om bijvoorbeeld films te kijken en te gamen.
  • Gestrekt, als je wilt bellen (het ziet er dan wel uit alsof je een flipfoon uit het StarTAC-tijdperk hebt)

De verpakking van de P-Flip is voorzien van de logo’s ‘Made for iPod’ en ‘Works with iPhone’. Ook valt erop te lezen dat de batterij 8 uur spreektijd, 15 uur video en 60 uur muziek levert.

Uiterlijk en opties

dexim dockDe Dexim P-Flip vouwt op tot een pakketje ter grootte van een reiswekker. Aan de voorzijde zijn 3 ledlampjes aanwezig die gaan branden als je de batterij oplaadt en ook aangeven dat de batterij gaandeweg leegraakt. Binnenin is een 2.000 mAh batterij aanwezig, dus ongeveer 1,5 keer de capaciteit van de interne batterij die je in de iPhone vindt. Als je bij het verschijnen van de eerste waarschuwing (20%) de batterij aansluit, kun je tweemaal opladen.

De dock zelf is uitgevoerd in zwart en heeft een eenvoudig uiterlijk. Ik denk dat vooral mannen dit wel prima vinden: het is functioneel en ziet er niet al té nerdy uit. Gewoon zwart met een klein logootje erop. Op de website van Dexim is te zien dat de P-Flip ook in roze, geelgroen, groen en blauw verkrijgbaar is, maar bij de meeste webwinkels zul je alleen de zwarte uitvoering vinden. Zoek je wat meer design voor op je bureau, dan kun je een witte desktopcradle of Dexim’s Mhub (review) kopen, die er wat stijlvoller uitziet maar geen batterij bevat.

[flickr]set:72157623101080236[/flickr]

Het scharnier in de Dexim P-Flip is in vier standen klikbaar. Aan de zijkant zit een aan/uitknop en aan de onderkant (als je het accessoire in dockstand hebt staan), zit een strip antislipmateriaal om te voorkomen dat je dock verschuift.

Gebruiksgemak

De batterij is in tegenstelling tot een batterijsleeve compacter op te vouwen tot een pakketje van 75 x 65 x 15 mm. Er zijn geen uitstekende delen die beschadigd kunnen raken, dus dit steek je makkelijk even op zak. Groot voordeel ten opzichte van andere reservebatterijen is dat het twee functies omvat: je kunt de iPhone rechtop zetten tijdens het laden, zodat je tegelijk op het scherm kunt kijken. Je kunt de iPhone op die manier ook op een tafeltje in de trein zetten, zonder dat je het idee hebt dat je steeds een dock moet meeslepen.

[flickr]set:72157622976453475[/flickr]

Ondanks alle handige eigenschappen van deze P-Flip zit er ook iets onhandigs aan: als je in de trein uitgekeken bent en wilt overstappen kun je de batterij niet inklappen met de iPhone er nog in. Je zult de iPhone met uitgestrekte batterij in de tas moeten stoppen of de batterij er even tijdelijk vanaf moeten halen. Op zo’n moment is een batterijsleeve toch net iets praktischer.

Extra cadeautje: PFlip Clock

dexim p-flipOmdat de P-Flip ook best handig kan zijn om op je nachtkastje te gebruiken heeft Dexim een klokapplicatie laten maken (PFlip Clock). Daarmee maak je van de P-Flip een reiswekkertje, die je ook op het ingestelde tijdstip wekt. Ook zonder de P-Flip kun je de applicatie natuurlijk installeren: er zijn 4 kleurenthema’s aanwezig, optioneel is de dag van de week zichtbaar en je kunt een soort captcha-optie instellen om te zorgen dat je de wekker alleen uitschakelt als je een tekst invoert. Handig voor mensen die nogal makkelijk op de snoozeknop drukken en zich daarna verslapen.

Conclusie

Qua functionaliteit is de Dexim P-Flip aardig veelzijdig. Voor de prijs van een Applecertified reservebatterij/sleeve* koop je een accessoire dat óók een certificaat heeft en dat je als bureauhouder, als videostand en als reiswekker op je nachtkastje kunt gebruiken. Een dergelijke combinatie heb ik nog niet eerder gezien. De keuze van Dexim om er een opvouwbaar pakketje van de te maken is slim, want zo neem je het ding makkelijk mee op zak. Wel vind ik het jammer dat de P-Flip qua uiterlijk niet meer van de Mhub heeft meegekregen: die dock is ook praktisch in gebruik maar ziet er een stuk beter uit (hij heeft alleen geen batterij).

Dexim P-Flip

  • Fabrikant: Dexim
  • Product: Dexim P-Flip Foldable Power Dock Black voor iPhone 3GS/3G
  • Prijs: €54,95 (5% decemberkorting nog niet ervan afgetrokken)
  • Verkrijgbaar: iPhoneclub-shop
  • Geschikt voor: iPhone 3G en 3GS
  • Cijfer: 8
Omdat het nog wel eens tot misverstanden leidt: deze Dexim P-Flip is geen nieuw gelanceerd product, maar een accessoire dat dit najaar op de markt is gekomen. We hebben er al eens over geschreven in een nieuwsartikel. Wat je hierboven ziet is echter een review. Dat houdt in, dat we het product daadwerkelijk in handen hebben gehad en gedurende meerdere dagen hebben getest.

* Even afgezien van spullen die je voor 10 dollar bij de prijsknaller-aziaat koopt.

Lees de 21 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »