Review: Etre Touchy, touchscreen-handschoenen zonder vingertoppen

Etre Touchy zijn handschoenen waar de vingertoppen bij duim en wijsvinger missen. De handschoenen kosten rond de €22 en zijn een leuk cadeautje voor bezitters van een touchscreen.

etre touchyEtre Touchy hier eerder beschreven zijn handschoenen waarbij de vingertoppen voor duim en wijsvinger missen. Sharewire was zo aardig om deze handschoenen als kerstrelatiegeschenk te sturen: erg toepasselijk voor een bedrijf dat mobiele applicaties maakt en voor ons een mooie kans om deze handschoenen eens te proberen. De handschoenen zijn namelijk ook gewoon online bij fabrikant Etre te koop. Ze zijn geschikt voor mensen die in de kou een touchscreen-telefoon willen gebruiken, maar bijvoorbeeld ook voor fotografen die in de winter de kleine knopjes van een camera willen bedienen.


Etre brengt onder de naam Etre Touchy handschoenen op de markt, gemaakt van 100% wol. Er zijn vier kleurstellingen: zwart met donkergrijs (op de foto’s), donkergrijs met blauw, grijs met roze of bruin met mintgroen streeppatroon. Ze zijn er voor mannen, vrouwen, jongeren en kinderen. De handschoenen op de foto zijn in maat M en L, waarbij voor een gemiddelde vrouwenhand maat M het meest geschikt is.

etre touchyDe handschoenen houden je handen warm, maar ze zijn natuurlijk niet zo geschikt om door regen en wind te fietsen: als ze eenmaal nat worden door de regen krijg je alsnog verkleumde handen omdat het materiaal relatief dun is. Ze zijn dus meer geschikt voor wandelaars en OV-reizigers, die tussendoor hun handen nog in hun zakken kunnen steken. Gelukkig zijn er op internet (bij andere fabrikanten) ook handschoenen verkrijgbaar met wegklapbare vingertoppen, die van dikker materiaal en/of van leer zijn gemaakt.

Wat mij betreft had Etre niet beide handschoenen hoeven voorzien van ‘afgeknipte vingers’. De meeste mensen gebruiken immers steeds dezelfde hand om hun touchscreen te bedienen en de handschoenen zijn symmetrisch, dus Etre had ook één gewone handschoen erbij kunnen doen. Deze handschoenen zijn, omdat ze relatief dun zijn, trouwens ook handig om in de auto te gebruiken wanneer je ’s ochtends achter een koud stuur moet kruipen en onderweg je iPhone wilt blijven bedienen. Je kunt de handschoenen trouwens ook laten voorzien van een eigen opdruk, zoals Sharewire had gedaan. Als je de handschoenen online bestelt (in Engeland) liggen ze 5 tot 10 werkdagen later in je brievenbus.

[flickr]set:72157623082141698[/flickr]

Conclusie

Door de dunne wol zijn dit handschoenen die je makkelijk in je tas meeneemt (je kunt ze als sokken oprollen). Ze zijn handig voor mensen die hun touchscreen-telefoon willen bedienen in de kou, maar niet op fiets of scooter door weer in wind hoeven, want daarvoor is het materiaal te dun. De handschoenen zijn goed afgewerkt, zijn gemaakt van natuurlijk materiaal (100% scheerwol, dus niet zo geschikt als je allergisch bent voor het kriebelende effect daarvan) en zijn leuk om cadeau te geven. Ik vond het in ieder geval een erg geslaagd kerstgeschenk.

Etre Touchy

etre touchy

  • Fabrikant: Etre
  • Product: Etre Touchy
  • Prijs: ca. €22
  • Verkrijgbaar: via webwinkel Etre
  • Geschikt voor: elk type touchscreen-apparaat
  • Cijfer: 8

Lees de 27 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »