Review: Apple iPad Case

Voor de iPad heeft Apple een eigen case op de markt gebracht. De multifunctionele iPad Case kost $39,95 en omdat hij van Apple is moet hij wel goed zijn... toch?

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Apple iPad CaseJaren geleden kocht ik mijn eerste iPod. Zo’n witte met 20 GB geheugen en natuurlijk het legendarische scrollwiel. De doos die er bij zat was goed gevuld, want er zat naast een USB-lader een hoesje bij. Het was niet veel bijzonders, maar het het witte hoesje deed wat hij moest doen: de iPod beschermen.

De tijd dat Apple gratis hoesjes uitdeelde is inmiddels geweest en bij de iPad zit dan ook niets om je net gekochte gadget mee te beschermen. De iPad leek mij met het grote, glazen touchscreen ronduit kwetsbaar en dus wilde ik er toch echt een case of hoesje bij. Omdat ik voorzag dat cases in Nederland kopen lastig zou gaan worden zolang de iPad hier niet uit is, importeerde ik naast mijn iPad de Apple iPad Case, maar of dat nu zo’n goed idee was…

De ideale bescherming?

Hij zag er handig uit op de Apple-website. Je klapt de Apple iPad Case open als een boek en kunt hem tevens gebruiken om de iPad neer te zetten als je bijvoorbeeld een video wilt bekijken. Daarbij komt dat hij op de foto een strak zwart uiterlijk had en voorzien is van het Apple-logo. De ideale manier om mijn iPad te beschermen tegen de grote boze buitenwereld, dacht ik.

De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. En de deceptie was des te groter toen ik de iPad Case afgelopen weekend in handen kreeg.

Goedkoop

Het ging al mis bij de verpakking. Van Apple ben je mooie, stevige, compacte dozen gewend. Dozen waarvan je bijna spontaan je camera pakt om het uitpakken te filmen of te fotograferen. Bij de iPad Case helaas niets van dat alles. De verpakking is wit met een grote foto en de tekst ‘iPad Case’ erop, helemaal in stijl van elke Apple verpakking. Maar hij is gemaakt van dun karton, waardoor het op de één of andere manier ongelooflijk nep en goedkoop aanvoelt.

Toen ik de doos openmaakte en het plastic eraf haalde was de deceptie nog groter. Het zwarte materiaal waarvan de Apple iPad Case gemaakt is ziet er goedkoop uit en voelt goedkoop aan. Het is eigenlijk gewoon ronduit lelijk.

Desondanks heb ik mijn iPad erin gestopt. En wat blijkt: je vers geïmporteerde gadget daalt direct in waarde voor je gevoel. Het prachtige aluminium is plots ingeruild voor lelijk, zwart spul en enkel het touchscreen verraadt nog dat je hier met een iPad te maken hebt. Het is alsof je het leukste meisje dat je kent in het lichaam van Ma Flodder stopt. En dan de randen: rondom de iPad zijn de randen afgewerkt door de lelijke stof aan elkaar te naaien/plakken. Zelfs bij dat gratis witte iPod-hoesje van begin deze eeuw was de afwerking mooier.

Onhandig

Tot zover het uiterlijk. Het gaat er natuurlijk uiteindelijk om of de case voldoet aan wat hij moet doen: beschermen. En ik moet eerlijk zeggen: ik heb het idee mijn iPad goed beschermd is als de case dicht zit. Het geheel voelt stevig aan en ik zou mijn iPad nu wel voorzichtig durven laten vallen, zonder direct bang te zijn dat het scherm gebarsten is.

Het gebruik van case als standaard, door de flap naar achter te vouwen en daar vast te klikken, is handig bedacht maar valt in de praktijk tegen. Hij staat voor mijn gevoel niet stabiel in zijn case en het ziet er allesbehalve charmant uit. Leuk concept, maar als ik mijn iPad wil neerzetten neem ik wel een dock.

Wat verder onhandig is, is dat je niet meer goed bij de aansluitingen en knopjes van je iPad kan. Door de dubbele rand is het erg lastig om rotation lock weer uit te krijgen of je USB-kabel te verwijderen. Tevens kun je hem niet meer in een dock zetten.

Conclusie

Laat ik de conclusie beginnen met twee positieve punten van de Apple iPad Case: je krijgt het gevoel dat je iPad in zijn case minder kwetsbaar is en de case voorkomt diefstal van je iPad. Als je hem ergens neer zou leggen, zou namelijk iedereen denken dat er een goedkope congresmap ligt, want daar is de iPad Case uiteindelijk misschien wel het beste mee te vergelijken.

De case zelf is verschrikkelijk. Ik wil een case wil hebben om mijn iPad te beschermen tijdens het vervoer, maar niet een case die hem zwaarder, lelijker of onhandiger maakt. Wat dat laatste betreft: doordat de iPad stevig vastzit in de case, haal je hem er niet makkelijk uit.

Ik hoop dat er snel veel alternatieven voor de Apple iPad Case op de markt komen en dat Apple voortaan lekker hardware en software blijft maken. Hij krijgt van mij een 3 voor de moeite en dan rond ik het cijfer nog naar boven af.

Info: Apple iPad Case