Review: WTFJeans, de ideale broek voor iPhone-bezitters?

Een spijkerbroek met een speciale broekzak voor je iPhone, dat is het concept achter de WTFJeans. De ultieme iPhone-accessoire of gewoon een leuke spijkerbroek?

WTFJeansEen spijkerbroek met een speciale broekzak voor je iPhone, dat is het concept achter de WTFJeans. Een ontwerp van twee Fransen, die besloten de broek beperkt te gaan produceren. In totaal worden er duizend broeken gemaakt in drie releases.

Ik heb sinds kort een ‘betabroek’ in mijn bezit. De betarelease bestond uit de eerste honderd broeken en ze waren in een mum van tijd uitverkocht. Inmiddels zijn de laatste vijfhonderd broeken in de verkoop gegaan. Een goed moment om te kijken of de WTFJeans het ultieme iPhone-accessoire is, of toch gewoon een doodnormale spijkerbroek.

WTFJeans zit nogal strak

Dat het een broek is voor geeks, blijkt al uit de verpakking. De WTFJeans wordt namelijk verstuurd in een doos met daarop een hele grote QR-code erop. Daaronder staan Twittervogeltjes met de tekst ‘I’ve just recived my @WTFJeans‘ (inclusief de spelfout).

Eenmaal uitgepakt valt één ding direct op: de broek zit in de taille vrij strak. De lengte klopt goed met de maat, maar de heupmaat valt wat klein uit. Gelukkig loop je hem wel iets uit zodra je hem draagt. Nu maar hopen dat hij niet krimpt in de was.

WTFJeans met speciale iPhone-broekzak

Verder is het een redelijk normale, blauwe spijkerbroek met rechte pijpen, een knoopsluiting en twee kontzakken. De broek bevat, zoals elke broek, lusjes om een riem doorheen te doen. Helaas passen brede riemen, zoals tegenwoordig veelal te koop in kledingwinkels, niet door de gaatjes.

Aan de achterkant valt de broek wat laag uit. “Low in the front, high in the back. Two reasons why your panties / boxers won’t show in WTFJeans”, zo staat op de site, maar bij mij kun je toch echt zien welk merk boxershort ik draag. Niet zo’n probleem verder, maar mocht je dat vervelend vinden, dan is het wel iets om rekening mee te houden.

iPhone-zak

Het meest opvallende aan de broek (en daar gaat het uiteindelijk ook om) zijn de zakken aan de voorkant. In plaats van de bekende steekzakken zitten de broekzakken aan de buitenkant op je bovenbeen genaaid. Ze zijn van binnen gevoerd met microvezel en bevatten, zowel links als rechts, twee openingen. In de ene opening past exact je iPhone, in de andere bijvoorbeeld een USB-stick.

Ik heb zelf een SwitchEasy CapsuelRebel-case om mijn iPhone zitten, dus ik was benieuwd of ik hem erin zou krijgen. Gelukkig gleed mijn iPhone met case en al prima de zak in, zonder case ook overigens. Hem eruit krijgen is met de case wat moeilijker, doordat hij redelijk strak in de zak zit. Dit kan lastig zijn als je telefoon gaat en je hem snel wil opnemen.

WTFJeans met stiksels in de kleur van het Twitter-logo

Doordat de zak van binnen gevoerd is met microvezel voelt je iPhone er veilig in en wordt het scherm ook nog eens een beetje gepoetst als je hem uit je zak trekt. Nadeel is wel dat de microvezelvoering de trilfunctie een kleine beetje lijkt te dempen, al kan dat ook liggen aan het feit dat je telefoon tegen je bovenbeen aan zit. Je voelt hem nog wel trillen als je wordt gebeld, maar een paar smsjes heb ik niet gevoeld.

Doordat de broek geen normale steekzakken heeft, kan het lastig zijn bepaalde dingen in je broekzak mee te nemen. Als je je portemonnee altijd in je zak stopt zul je die thuis moet laten. Pasjes passen echter heel goed in het iPhone-zakje en kunnen ook niet per ongeluk buigen, omdat de zak zo laag zit. Zo kun je bijvoorbeeld rechts je iPhone stoppen en links je pinpas; je huis- of fietssleutel past prima in het USB-stickzakje.

Twitter-stiksels

Op de bijzondere broekzakken na heeft de broek nog iets wat het een leuke broek voor geeks maakt. Voor de kleur van de stiksels is namelijk niet gekozen voor het welbekende oranje garen, maar voor draad in de kleur van het Twitter-logo.

De WTFJeans heeft rechte pijpen

De stiksels rond de zakken en een figuurtje op de kontzakken zijn daardoor blauw/groen. De microvezelstof in de zakken zou volgens het ontwerp ook deze kleur moeten hebben, maar is paars/blauw geworden.

Als laatste afwerking heeft de broek aan de rand op de achterkant een WTFJeans-logo. Zo kan iedereen zien dat je geen gewone Levi’s aan hebt.

Conclusie

wtfjeansDe grote vraag die je stelt bij deze broek: is hij nuttig? Het antwoord daarop is kortweg ‘nee’. De iPhone-zakken zijn vooral een gimmick en ik kan mijn iPhone prima meenemen in mijn gewone broeken. Ook al hebben de zakken van mijn gewone broeken geen microvezelvoering.

Aan de andere kant is het wel een ongelooflijk unieke broek geworden door de zakken en de ‘Twitter-stiksels’. Hij zit wat strak, maar als ik een maat groter had genomen was het volgens mij een erg relaxte broek om te dragen. Daarnaast zul je niet snel iemand tegen komen die dezelfde broek draagt, dus je hebt een uniek kledingstuk, dat uitdraagt dat je stiekem een enorme geek bent.

De broeken uit de Beta-release kostten 59 euro en dat is een prima prijs voor deze broek. Helaas kostten de laatste 500 broeken die nu worden verkocht 109 euro. Dat vind ik aan de dure kant, maar dat betaal je in de winkel voor merkspijkerbroeken ook. Uiteindelijk is de WTFJeans dus vooral gewoon een leuke broek, met wat ontwerpdetails die vooral bij geeks in de smaak zullen vallen.

WTFJeans

Fabrikant: WTFJeans
Product: WTFJeans Beta-release
Prijs: €59,- (huidige release kost €109,-)
Verkrijgbaar: Via de website van WTFJEANS
Geschikt voor: iPhone, iPhone 3G en iPhone 3GS
Cijfer: 7,5

Lees de 51 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »