Fotorealistisch iPhone-hoesje van CbSew (review)

Review van de fotorealistische iPhone-case van CbSew, te koop via Etsy. De hoes is gemaakt van kunstleer en is voorzien van een opdruk in de vorm van een iPhone. Cases met opdruk van sushi of

iphone caseEen tijdje geleden schreef ik over de hoesjes van CbSew. Dit is een aanbieder van handgemaakte iPhone-hoesjes op de handelssite Etsy.com. Helaas was de sushi-case al uitverkocht, maar dezelfde aanbieder had ook nog een fotorealistisch iPhone-hoesje die ik voor $20 heb besteld. Met de verzendkosten erbij kwam de case op $24. Achter CbSew gaat een zekere Sherry Housel-Quilty schuil, die vlak na de bestelling een bevestiging stuurde en waarschuwde op het moment dat de case was verzonden.


Binnen een week had ik dit handgemaakte iPhone-hoesje in huis. Grappig detail is dat er een Flash-icoon op staat, als knipoog naar Apple’s weigering om Flash toe te laten op de iPhone.

Op de foto ziet de case er behoorlijk echt uit, maar als de case eenmaal op je deurmat ligt, zie je meteen dat de iconen wat uit proportie zijn. De foto van de iPhone is in de breedte iets te ver uitgerekt, waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat de case er nog steeds realistisch uitziet wanneer je de iPhone in de case hebt gestopt. De case is van binnen gevoerd met zwart vilt en aan de buitenkant gemaakt van een soort kunstleer met leerstructuur. Het is daarom knap hoe de afbeelding ondanks de bobbeltjesstructuur van het materiaal zo scherp is afgedrukt.

Dat de case er wel een beetje zelfgemaakt uitziet is geen kritiekpunt; dat is juist de reden waarom je voor deze case hebt gekozen. Als de case er strak en fabrieksmatig uit had gezien, had ik bedenkingen gekregen of de cases niet als massaproductie uit China komen. CbSew maakt de cases in kleine oplages, dus ben je zeker dat je nooit iemand met dezelfde case tegenkomt.

Na een week gebruik is het wat te vroeg om te zeggen hoe lang de foto-afbeelding mooi blijft. Het ziet er hoopvol uit, want er is nog geen plekje waar slijtage te bekennen is. Maar eigenlijk maakt me dat ook niet zoveel uit. Dit is net als bij t-shirts met komische opdruk: die koop je omdat je ze leuk vindt en niet om ze dagelijks te dragen. Bij deze case is dat ook het geval: ik heb ‘m gekocht omdat hij apart is en niet omdat ik dringend een case nodig had.

[flickr]set:72157623624638838[/flickr]

Conclusie

Ik beschouw deze case meer als een grappige aankoop dan als een nuttig accessoire. Wat dat betreft is de aankoop geslaagd: ik heb een tamelijk unieke case, die gezien de hoeveelheid handmatig werk dat eraan te pas komt, niet eens zo duur is voor $20. Toch is het niet een hoesje dat ik iedereen zou aanraden, want voor intensief gebruik is het misschien wat minder geschikt (en zodra de opdruk begint te slijten is de lol eraf). Als je van aparte dingen houdt ben je bij deze aanbieder en bij andere knutselaars op Etsy prima af. Je krijgt persoonlijke service en kunt ook op verzoek je eigen case laten maken.

CbSew iPhone-case

  • Fabrikant: CbSew
  • Product: iPhone-case (meerdere prints) voor iPhone 3GS/3G
  • Prijs: $16 tot $24, afhankelijk van uitvoering
  • Verkrijgbaar: Etsy.com
  • Geschikt voor: iPhone 3G en 3GS
  • Cijfer: 7,5

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2010
Categorie
Accessoires
Lees de 10 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »